Az amerikaiak kovetkezo generaciojanak nagy remenye a meg csak 20 esztendos Tiafoe, aki mar iden az elso szamu jenki lesz ha ilyen utemben esik vissza a Sock, Johnson, Querrey trio, es Isner ahogy kell, bukja majd a meg nem vedett pontjait. Nemzetkozi viszonylatban azert nem ekkora kiraly, legalabb 5-6 NextGen jatekost tudnek irni akik elorebb jarnak nala, foleg mert stabilabbak. Frances ilyen bika alkattal termeszetesen jol szerval, bomba tenyeresei vannak, labon sem rossz, de alapveto hianyossagai mellett (legszembetunobb gyengesege a halojatek, aki latta a Hopman Kupan, tobbszor is foghatta a fejet, de az utesvalasztasai is megkerdojelezhetoek) fokent a feje miatt nem tart elorebb. Nem tud vegig azonos szinten jatszani, es a hitet is konnyen elvesziti. Pedig tavaly nagyszeru tenisszel megnyerte elete elso tornajat, jatszott dontot is, de nemhogy megjott volna az onbizalma es az etvagya, hanem megtorpant. A US Open ota osszesen harom merkozest tudott megnyerni (Marterer, Mahut, Hurkacz...), es kimeletlen pofonokba szaladt bele. Meg New Yorkban De Minaur osztott ki neki egy 6-0 -t, a DK felejthetetlen "shitfest" -jeben Coric ket db 6-1 -et, es az idei evben is hasonloan kezdett. Perthben Tsitsipastol vallalhato vereseget szenvedett, Federerrel 4-4 -ig tartotta a lepest, majd 7 (!) jatekot vesztett zsinorban, Norrie ellen az elso szettert szervalt, de bukta a szettet, majd jott a 0-6, es meg Sydney-ben is nyert allasbol kapott ki Millmantol. Szoval ja, nincs formaban, konkretan teljesen szet van esve a srac.

Gunneswaran most debutal GS fotablan (tavaly LL lehetett volna Parizsban, de mar uton volt egy challengerre), mar 29 eves, 100-on belul meg sosem jart, tehat papiron ennel konnyebb dolga nem is lehetne az amerikainak. De az indiai nem egy rossz jatekos. Balkezes, gyors, nehezen olvashato szervai vannak, elesen, hosszan utott tenyereseivel vegig tamad, es bar kepessegehez kepest keves alkalommal megy a halora, de azt eleg jo esetben nyeri. Azert van annak oka hogy nem egy klasszis, kicsit "headcase" mint minden indiai, elobb bever egy aszt, majd ut egy pazar tenyeres nyerot, hogy aztan ketszer a haloba verje. Egyebkent nem tudom mi volt vele korabban, motivalatlansag, serules, esetleg egyetem, de csak az utobbi evekben kerult a radarra, es a 2018-as ev hozta meg neki az attorest illetve a top 200-at. Legnagyobb skalpja a Tiafoe-hoz hasonloan szeleburdi Shapovalov stuttgarti legyozese volt (tipikus, dontoszett 5-0 -rol majdnem elrontva). Az ev veget nagyon megnyomta, a hazai es a kinai tornakon paradesan szerepelt, es a kvalin is nyert harom meccset, tehat lenduletben van, es erzi a palyat. A nagy tehetseg Watanuki elleni meccsenek osszefoglalojat lattam, ahol sokszor kerult bajba es hullamvolgybe, de csak kiharcolta a fotablat.

Ennel fogva o itt nem veszithet, nem hinnem hogy nagyon izgulna majd` 30 eves fejjel, maximum ha nyeresi eselye van - de ha van, akkor a tipp mar zoldul. Mert a tippem a sok jatek lenne, bizva elsosorban Tiafoe gyengelkedeseben, illetve az indiai bator, bevallalos teniszeben. Keves brek lesz, ha hozzak a sajatot, akkor mindketten konnyen feladjak a fogadogemeket, szoval eleg egy-ket megingas a favorittol. Raadasul Frances eddig 16 alkalommal jatszott Grand Slam fotablan, es mindig veszitett szettet (bar a legkonnyebb dolga talan most lesz), bizom benne hogy most sem tesz maskent.

Tiafoe, Frances - Gunneswaran, Prajnesh: Játékok száma - Felett/alatt tipp