Kicsit meglepett Majchrzak kvalis sikere, főleg a Rubin elleni győzelem, hiszen egyelőre a Challenger Touron sem kiemelkedő a lengyel fiú, Hurkacz jóval tehetségesebbnek tűnik nála. Képzett játékos amúgy Kamil is, de szervában és ütőerőben is elmarad honfitársától, ami Nishikori ellen komoly gondokat okozhat majd.

Kei remekül kezdte az évet, a brisbane-i tornagyőzelem mindent elmond és mellette a mutatott játék is remek volt, hiszen egy nagyon jó Dimitrovot és Medvedevet kellett megvernie a sikerhez. A tavaly elveszített három döntő után ez nagyon kellett az önbizalmának, az idei Kei éve lehet, nagy menetelést várok tőle az AO-n is. Látszik, hogy a téli pihenő alatt is jól dolgoztak, hiszen a szervája is jóval stabilabb volt, mint a megszokott és nem jöttek a csúnyán megtalált hálók sem, hanem végig stabilan és remekül ütött.

Egy ilyen Nishikori ellen mindenkinek nehéz dolga lenne, nemhogy egy olyan fiatalnak, aki még Challengert se tudott nyerni soha, a két döntőjét viszonylag simán elbukta, ráadásul tavaly Felix Auger Aliassime ellen sima kettőben, aki nagyon tehetséges, de ugyanannyira instabil is még. A lengyelnek nincs olyan szervája, ami meggátolná, hogy folyamatosan kialakuljanak a labdamenetek. Se olyan ütőereje, amivel ledominálná Nishikorit. Arra pedig jelenleg hiába vár, hogy a japán szétcsapkodja a labdákat, hiszen önbizalommal telve, egészségesen és motiváltan játszik jelenleg Kei.

Meglepődnék, ha egy szoros szett is lenne, ez a line pedig azt is megengedi, hogy 6-3 6-4 6-3-ra hozza Nishikori a meccset, ami szerintem az alap.

Majchrzak, Kamil - Nishikori, Kei: Játékok száma - Felett/alatt tipp