Szépen lassan ébrednek fel téli álmukból az európai bajnokságok, és végre pénteken a holland pontvadászat is folytatódik. A nyitómeccsre nem látok jó tippet, de a szombati meccsek közül két találkozó is kiszúrta a szemem a gólok szempontjából. Az egyik ilyen a Heracles groningeni vendégjátéka.

Annak ellenére gólokat várok, hogy a hazaiak fifikás támadója, Ritsu Doan a japán válogatott tagjaként épp az Ázsia Kupán nyerte meg csoportját magabiztosan - ráadásul góllal járult hozzá a nyitó fordulóban Türkmenisztán legyőzéséhez. Visszakanyarodva a 2015-ös holland kupa győzteshez, egy viszonylag nyugodtabb év után (12. hely) idén többet rágják a körmüket a zöldek szurkolói. Ősszel azonos pontszámot gyűjtöttek, mint a kieső Zwolle és NAC Breda, csak jobb gólarányuknak köszönhetik, hogy a ők a 15.-ek. Erősíteni fiatalokkal tudtak, érkezett spíler a Feyenoord és az Ajax ifiből illetve Paul Gladon az ősszel épp jelenlegi ellenfelüknél volt kölcsönben (nem váltotta meg a világot, hét meccsen jutott szóhoz viszont háromszor talált be). Bár hosszú még a szezon, de hazai pályán mindenképp jó eredmény kell a Groningentől, ha benn akarnak maradni, ráadásul a következő körben a PSV-hez látogatnak. A Heracles nem lesz könnyű falat, de lehet esélyük. Frank Wormuth edzőnek négy sérültet, egy-egy eltiltottat és Ázsia Kupás játékost kell nélkülöznie szombaton. Amelon kívül eddig nem nagyon gyűjtögették a pontokat (8 meccs/9), de ami feltűnő az a gólarány: 12:22! Mindössze kétszer undereztek, ráadásul négyszer a 3,5 overt is hozták.

Bár az lesz az első 2019-es meccsük, ami miatt óvatosabb is lehetnék; de a két csapat utolsó tíz bajnoki találkozásakor kilencszer minimum három gól esett!

FC Groningen - Heracles Almelo: Gólok száma - Felett/alatt tipp