Amikor ez a mérkőzés kezdődik, a norvégoknak a biztos továbbjutáshoz pont(ok) kell(enek), nekünk pedig egy esetleges tunéziai meglepetéssel, vagy egy sovány egyiptomi győzelemmel, és nem egy norvég darával már a 7-ik helyért játszhatunk.

A norvégok egy cseppet más kézilabdát játszanak, mint mi. Nagyon gyorsan rohanják le az ellenfelet, pár húzásból vagy a szélre, vagy a beállónak húzzák le a labdát, és tiszta gólhelyzetből szinte nem tudnak hibázni. A szélen az egyik legerősebbek, a svédek ellen Jöndal képtelen volt rontani, szélről és hétméteresből is kifogástalan volt. A csapat esze Sagosen, róla meg úgy a belső emberekről elmondható, hogy 9 méterről vagy lazán átlövik a hatosfalakat, vagy a kilépő hármas védők mellett bejátsszák Myrholnak. Kapuban is erősek, ami után gyors indításokkal könnyű gólokat szereznek. Egyébként a norvég válogatottnak a legerősebb a lövési statisztikája, a 70% fölötti mutatójukkal.

Nekünk úgy összességében nem nagyon megy a skandináv rohanó csapatok ellen, nem fekszik ez a sok futkározás, meg már erőben is híján vagyunk. A szegediek edzője, Pastor is a helyszínen tekinti meg az összecsapásainkat, szerinte a szegediek már elfáradtak a torna végére, egy-egy ütemmel elkésnek védekezésben, ami a norgék ellen nagyon nem fér bele, mert vagy ziccer nekik, vagy hetes. A szép megmozdulásaink mellett elég sok labdát el is szórunk, ami itt nem fér bele, mert pillanatokon belül a kapu elé érnek a norvégok.

Két forgatókönyv lehetséges erre a mérkőzésre. Szerencsés esetben biztos csoport negyedikként várjuk a mérkőzést, és a fiatalok kapnak több játéklehetőséget, mint a dánok ellen, ergo a norvégok átrohannak rajtunk. A második eset, hogy az egyiptomi meccs függvényében kell gondolkoznunk, hogy esetlegesen mekkora vereség fér bele, és akkor egy olyan meccsre számítok, mint a svédek elleni rohanás, futnunk kell amíg bírjuk, ezzel arányosan több lesz a gól. Összességében a norvégok a 3 top csapat kivételével jelenleg bárkinek dobnak 31-et ezzel az agresszív kézivel.

Norvégia - Magyarország: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp