Két bajban lévő csapat találkozik vasárnap, meglepetést várok.

Az Internél Spallettinek kezd forró lenni a kispad. Idén kupát kell nyernie, de a bajnokság még az első forduló előtt elúszott, a BL-ből ritka bohóc módon estek ki, az EL-ben túl sok még a jó csapat, a Coppa meg tegnap este ért véget. Pedig Handanovic és a spori mindent megtettek, de az Inter olyan zsigeri szinten lúzer csapat, hogy semmilyen lélektani fölénnyel nem tudott élni. A viszonylagos eredménytelenség mellett komoly probléma hogy full nézhetetlen játékot tolnak mostanában, mert nincs egy okos, szervezni képes játékosuk, vagy aki lendületet vinne a játékba. Hopp, illetve van egy, méghozzá Perisic, aki elvágyódott januárban, így nem is játszik (állítólag a héten áll vissza edzésbe). Icardi egy zseni, egy igazi góllövő, de labda nélkül azért ő sem tud mindig gólt szerezni. Pedig amikor tegnap este második büntetőjét, flegmán, ám önbizalommal telve bepanenkázta, már láttam magam előtt hogy ver vagy hármat a hétvégén is, de végül kiestek, így marad a letargia. A Lazio ellen nagy iramú, küzdős, igazi brusztolós meccset játszottak 120 percen keresztül, tele feszültséggel (ment a videóbírózás öt percenként, igazából két piros is villant), és komoly érzelmi hullámvasúttal, aki látta, tudja miről beszélek. Ezek után sem mentálisan, sem fizikailag nem lesznek frissen, kevesebb mint három napjuk van felkészülni - és azt sem tudják mire, mert a Bologna új edzőt nevezett ki.

Filippo Inzaghi ideje lejárt, ha az Intert nézhetetlennek neveztem, akkor nem tudom mi lenne a jó szó a Bologna eddigi játékára, a tudatosság biztos nem. Hát hiába, Pippo egyetlen dolgot tudott jól, azt meg nem lehet tanítani, ugye Mr. Lesen Született? Utódja Mihajlovic lett, aki éppen itt kezdte el edzői pályafutását, ráadásul a Milannál is pont Inzaghit váltotta. A szerb keménykezűbb és tapasztaltabb mester mint elődje, de forrófejű is, és ez nem mindig sül el jól. Voltak jobb időszakai Milánóban is, de inkább a kiscsapatoknál volt sikeres (Samp, Catania). Szerencsére a Bologna nagyon is az, a kiesést nehéz lesz elkerülni. Általában a frissen kinevezett edzők a védelemmel kezdik (legutóbb a Frosinone rúgott négyet nekik), a legfontosabb hogy az első meccsen ne kapjanak nagy pofont, főleg nem érdemes egy Interbe belekötni. Szinisa egyébként is védő volt, csapatai többnyire legalább a védekezést jól csinálták. A Bolognát egyébként sem szokás sokszor mattolni, ha csak a kapott gólokat nézzük, nem lennének ilyen hátul.

Adott egy fáradt, lehangolt, a felkészülésre minimális időt kapó csapat, amelyben támadópotenciál nem sok van Icardi villanásain kivül (rendes játékidőben három mérkőzés óta gólképtelen az együttes, november óta nem nyertek kettővel első osztályú ellenfél ellen), illetve egy pontért érkező kiscsapat, amely szerencsés esetben két edzőtől is kapott tanácsokat hogy mit lehet tenni az Inter ellen, és egy hete készülhetnek, frissek, üdék, alighanem motiváltak. Az új seprű mindig jól seper, aranyszabály, most is ezt várom. Kicsit kockáztatok (hónap eleje van, legalább lesz mit visszahozni :)), de én egy nézhetetlen 0-0 -t simán belelátok.

Inter - Bologna: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp