Nagy lehetőség előtt áll a római csapat. Persze, csak átmeneti és mindössze néhány napos dolog van szó, de a lehetőség ez esetben is lehetőséget jelent. Arról van szó ugyanis, hogy a Lazio - Empoli mérkőzéssel kezdődik meg a 23. forduló, ám az AC Milan majd csak vasárnap fog pályára lépni. Mivel a 35 pontos Lazio az olasz élvonalbeli bajnokság 7. helyén áll, míg a 36 pontos AC Milan a Bajnokok Ligájában való indulási lehetőséget jelentő 4. helyen van, egy esetleges győzelem esetén három helyezést léphet előre és BL-pozícióba kerülhet a Lazio. Persze, ez a Lazio-féle dolog már akár vasárnap helyett pénteken is véget érhet, hiszen akkor játszik majd a most még a rómaiak előtt levő városi rivális, az AS Roma. Ám a Lazio Empoli elleni győzelme még így is előrelépésnek számítana. No, és természetesen annak is, hogy a római alakulat továbbra is tapad az élmezőnyhöz és még nem mondott le a Bajnokok Ligájáról.

A vendég Empoli a kiesés ellen küzd és jelenleg a 17. helyen van. Vagyis közvetlenül a kiesést jelentő 18., 19. és 20. helyezések felett. Bár nagyon is egyértelmű, hogy a vendégcsapatnak is égetően szüksége van a pontra vagy pontokra, ám ezúttal az a helyzet van, hogy a házigazda alakulat sem lehet közömbös és neki is hatalmas szüksége van mindhárom pontra.

A pillanatnyi forma sem szól az Empoli mellett, ugyanis jelenleg éppen a vendégcsapat számít az olasz élvonal leginkább formán kívüli csapatának. Még az is van, hogy a Lazio viszonylag eredményes szokott lenni hazai környezetben, viszont az Empoli az eddigi 10 idegenbeli mérkőzésén még egyetlen egyszer sem bírt nyerni.

Szerintem most is az fog történni, hogy a roppant gólérzékeny Ciro Immobile, a bosnyák Senad Lulic és az olasz válogatott Marco Parolo vezérletével a hazaiak azt csinálnak majd, amit akarnak.

Tipp: győz a Lazio.

Lazio - Empoli: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp