Hazai győzelemre tippelek, pedig jobbára az van, hogy talán a vendégcsapatnak mégis egy picivel több esélye van a sikerre, de - szerintem - a döntetlen eredmény is eléggé valószínű. Azaz a Valladolid - Villarreal mérkőzés esetében nagyon úgy tűnik a dolog, hogy a három tippelési lehetőség közül (hazai győzelem, döntetlen, vendégsiker) körülbelül azonos lehetőség van arra, hogy végül bármelyik legyen.

Sajnos nem igazán lehet jelentősebb különbséget tenni a két csapat között forma tekintetében, hiszen mindkettőjé enyhén szólva is pocsék jelenleg, de nekem abban sem tűnik túl nagy különbség, hogy mennyire eredménytelen otthon a Valladolid, s mennyire gyengén teljesít idegenben a Villarreal. Az is megegyezik, hogy mindkét csapat küzd nagyon a kiesés ellen, de talán ott van némi - ám tényleg nem túl jelentős - különbség a két szerény képességű brigád között, hogy a vendég Villarreal csak az utolsó előtti - vagyis 19. - helyen van (22 mérkőzésen 3 győzelem, 10 döntetlen, 9 vereség, 23-31-es gólarány, 19 pont), míg a házigazda Real Valladolid a spanyol élvonalbeli bajnokság 14. helyén áll és kissé jobbnak tűnik a mérlege (22 mérkőzésen 6 győzelem, 7 döntetlen, 9 vereség, 19-28-es gólarány, 25 pont).

Luismi sérülés, Fernando Calero pedig piros lapos eltiltás miatt lesz távol a hazaiak csapatából, ám kettejük közül csak az utóbbi hiányzása okozhat problémákat Sergio Gonzalez Soriano edzőnek. Mondjuk például annyit, hogy Kiko Olivas, Joaquin Fernandez vagy a ghánai Mohamed Karim közül kerüljön ki a játékra jelölt két középhátvéd. Várható még az is, hogy az Eibarból igazolt Pablo Hervias középpályás is lehetőséget kaphat majd valamilyen szinten a bizonyításra. A vendégeknél csak a középpályás Bruno Soriano szerepel a maródiak listáján, de róla még enyhén szólva is túlzás lenne azt mondani, hogy hiányozni fog.

Nekem tényleg nagyon kiegyenlítettnek tűnik az erőviszony, s az inkább valószínűnek tűnő pontosztozkodás miatt csakis azért tippelek a hazaiak győzelmére, hogy legyen egy kevéske ok az izgulásra is. Hiszen így például lehet majd annak drukkolni, hogy a gólváltás után ne 1-1 maradjon az eredmény, hanem szerezzenek még egy újabb gólt a hazaiak.

Tipp: győz a Valladolid.

Valladolid - Villarreal: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp