A Carolina Hurricanes úgy döntött, komolyan kezdi venni a szezont, és oda kéne érni a rájátszásra. A taktikájuk valami olyasmi volt, hogy lövöldözzünk kapura amennyit csak tudunk, aztán majd lesz valami. Na, ez nem volt túl működőképes. Cserével megszerezték a Minnesotától Nino Niederreitert, aki remekül beilleszkedett, és már az első Hurricanes meccsén duplázni tudott. Mondhatni, a finnek repítik a csapatot. Sebastian Aho 53 meccsen már 60 pontot szerzett, míg Teuvo Teravainen 53 találkozón 45 pontig.

A Buffalo a 9. helyen áll a főcsoportban, pont a Carolina Hurricanes előtt. Decemberben volt egy nagyon jó sorozatuk, ahol 8-9 meccset tudtak megnyerni egyhuzamban, de már alábbhagyott a lendület. Itt Jack Eichel, Sam Reinhart és Jeff Skinner emelkedik ki a csapatból, valamint a védelemből Rasmus Ristolainen. Akárcsak vendég oldalon, itt sincsen fontos hiányzó a csapatban.

A lőtt és kapott gólok aránya szinte teljesen megegyezik a két csapatnál, viszont a Carolina jóval több rendes játékidős győzelemmel rendelkezik. Az előbb felsorolt játékosoknak mind arany keze van egyenként, és hihetetlen játékintelligenciája. Azonban a Carolina sokkal egységesebb csapat benyomását kelti, főleg a támadó oldalról nézve. Az emberelőnyök és az emberhátrányos védekezés egyik csapatnál sem túl kiemelkedő. Számunkra az is kedvező, hogy sem McElhinney a vendégeknél, sem Hutton a hazaiaknál nem túl biztos kezű kapus, a cserekapusokról meg nem is beszélve. Amikor jó támadók mennek gyengébb kapusoknak neki, az általában kedvez a gólokra történő fogadásoknak. Szerintem mindkét oldalon meglesz a 3 lőtt gól a rendes játékidőben, de a Carolina 3 lőtt gólja a jóval esélyesebb.

Buffalo Sabres - Carolina Hurricanes: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp