Mindig nehéz egy olyan meccsről okosat írni, ahol mind a két csapat nagyon rossz formában játszik. Márpedig az Ottawa - Anahiem találkozón ez a helyzet áll fenn. Mindkét csapat elveszítette az utolsó 5 mérkőzését a rendes játékidőben, de kezdjük a hazaiakkal. A legfontosabb hiányzójuk Mikkel Boedker, aki 51 meccsen 28 pontig jutott, ő mindenképp hiányozni fog a támadásokból. Bár Marian Gaborik is fel van tüntetve, de ő idén még nem lépett jégre, szóval, nélküle is megvan az Ottawa. Christian Jaros szintén sérült, de ő sem a legjobbja a csapatnak, mindössze 1 gól és 3 gólpassz sikerült neki a szezonban. Matt Duchene új erőre kapott a kanadaiaknál (rég nem érezte ő jól magát Coloradoban), ő az egyetlen, aki pont/meccs átlag felett van, és alighanem a liga egyik legjobb centere. Mark Stone és Ryan Dzingel is jó formát mutat idén, valamint a védelemből Thomas Chabot. Viszont kapusposzton nagyon rossz az Ottawa. Anderson várható kezdőnek, akinek 3.55 a meccsenkénti kapott átlaga, ami nagyon magas egy NHL-es (kezdő) kapusnál.

Az Anaheim sérült listája már sokkal jobban néz ki, mint 3 héttel ezelőtt. Visszatért az első sorba Corey Perry, akinek a tapasztalata nagyon kell, és remekül játszik össze Getzlaffal. Visszatért Jakob Silfverberg is. Az első számú kapus Miller sérült, így Chad Johnson fog kezdeni várhatóan hajnalban, aki még a 90%-os védési hatékonyságot sem éri el, de még mindig nincs akkora GAA mutatója, mint a másik oldalon Andersonnak. Jól mutatja, hogy mennyire híján van a kimagasló egyéni teljesítménynek a Ducks, hogy egyedül Getzlaf van 30 pont felett a csapatban, pont/meccs átlagról meg egyáltalán nem is beszélhetünk.

Az Anaheim az utolsó előtti a főcsoportjában, az Ottawa meg csont utolsó. Azonban, ha a csapat alatt/felett fogadásról beszélünk, a hazaiak 2.5 feletti gólja 1.74-ért jó választás. A Ducks cserekapusa még rosszabb, mint az Ottawa kapusa. Viszont ha megnézzük, az Ottawa szinte mindig csak 1 góllal kap ki. 5-5, 3-2, 4-3, stb. Úgy vannak vele, hogy egyel több gól kell mint az ellenfélnek, a védelem olyan amilyen, vagy összejön, vagy nem. A Ducks az utolsó 5 meccsén 24 gólt kapott, csak a Winnipeg rámolt be nekik 9-et. A jó támadó sorok megvannak az Ottawa részéről, és ha meg akarják szakítani ezt a vereségi szériát, arra ez a halvány Ducks lesz a legalkalmasabb hajnalban. Minimum 3 gólra szükségük lesz Duchenéknek a győzelemhez véleményem szerint, de ha ma hajnalba tudtak 3 gólt lőni a Torontonak, akkor menni fog az Anaheim ellen is.

Ottawa Senators - Anaheim Ducks: A hazai csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp