Nemzetközi mérkőzéseket akar játszani idén ősztől a házigazda Atalanta, s ezért is hajt olyan nagyon az olasz élvonalbeli bajnokságban. Ugyan jelenleg még csak a 7. helyen van a 35 pontos bergamói együttes, s csak az 5-6. helyezések (és, persze, az azoktól előbbre levők) jelentenek nemzetközi szereplési lehetőséget, ám a nagyon "hajtó" Atalanta számára már szinte kézzel fogható közelségben van mindkét helyezés. Jelenleg a 38 pontos Lazio van az Európa Ligában való indulást biztosító 5. helyen, s a 36 pontos AC Milan van az EL-selejtezős 6. helyen. Tehát mindkét csapat 1 győzelemre, illetve azon belül van. Ám mivel az Atalanta gólkülönbsége kimagaslóan jobb a riválisokéinál (Lazio +7 gól, Milan +8 gól, Atalanta +18 gól), így az eredmények szerencsés alakulása esetén Gian Piero Gasperini bergamói edző csapata akár már egy győzelem esetén is előrébb léphet valamelyik nemzetközi szereplést biztosító helyezésre. Ehhez a győzelemhez bizonyulhat most megfelelő partnernek a vendég Spal csapata.

Jó tudni, hogy a Spal viszonylag gyengén szokik teljesíteni idegenben, s a jelenlegi formák tekintetében pedig akkora különbség van a két együttes között, hogy csak egyetlen szóval lehet jellemezni, éspedig azzal, hogy hatalmas. Mármint a két csapat közötti különbség! És, természetesen, a hazai csapat javára. Már csak azért is hatalmas ez a különbség, mert az Atalanta kiváló formában van mostanában. Méghozzá annyira kiváló ez az aktuális forma, hogy ebben a tekintetben jelenleg éppen az Atalanta a teljes olasz élvonalbeli bajnokság legjobb csapata.

Mindezeken túlmenően még az is sokat jelenhet a hazaiak számára, hogy egyetlen hiányzójuk sincsen, mindegyik játékos egészséges és játszhat, ha szükséges. A vendégeknél két hiányzó lesz, a brazil hátvéd Felipe és a szintén hátvéd algériai Mohamed Fares. Mindketten a fontosabb vendégjátékosok közé tartoznak, tehát nyugisan lehet azt gondolni, hogy nem csak gyengébb ellenfelénél a Spal, de még két fontosabb védőjátékos sem állhat Leonardo Semplici edző rendelkezésére.

Ha ezt a csapatot nem bírja legyőzni hazai pályán az Atalanta, akkor semmi keresnivalója nem lehet a nemzetközi mezőnyben.

Atalanta - Spal: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp