A legutóbbi német bajnoki fordulóban a Borussia Dortmund bemutatót tartott arról, hogy képes gólokat szerezni, de emellett még arra is képes, hogy röpke 15 perc alatt kapjon három gólt. Ezért nem is nagyon tehetek mást, mint hogy gólokra fogadok a Tottenham - Borussia Dortmund Bajnokok Ligája mérkőzésre. Az előbb említettek mellett már csak azért is, mert akkor hazai pályán omlott össze az utolsó negyedórában a Borussia Dortmund és lett 3-0-ról 3-3 az eredmény a Hoffenheim ellen, most viszont idegenben fog játszani Lucien Favre edző dortmundi együttese. A házigazda Tottenham pedig, talán mondanom sem érdemes, nem a Hoffenheim színvonalán szokott játszani, s nem arról híres, hogy meg szokott kegyelmezni ellenfelének. Főleg amikor számára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe jutás a tét.

Természetesen tudatában vagyok én annak, méghozzá nagyon is jól, hogy sem a gólvágó Harry Kane, sem pedig a szintén gólérzékeny Dele Alli nem fog játszani Mauricio Pochettino Tottenham-menedzser csapatában. Ám szerintem ezek mellett még azt is érdemes tudni, hogy Marco Reus sokszoros gólszerző és csapatkapitány mellett még két hátvéd, a lengyel Lukasz Piszczek és a német Julian Weigl sem fog szerepelni a vendégcsapatban. Márpedig mindketten meghatározó focistáknak számítanak a Borussia Dortmund csapatánál.

És, jut eszembe, ha már ismét a házigazda londoni együttesre gondolok: a fentiekben felsorolt hiányzók mellett még egy megbízható hátvéd, a walesi Ben Davies is kimaradni kényszerül majd a Tottenham csapatából.

Vagyis nekem arról szólnak a dolgok, hogy két olyan csapat fog játszani egymás ellen, amelyikek még a hiányzók ellenére is gólerősek lehetnek, ám közben mindkét oldalon olyan meghatározó védőjátékosok is hiányozni fognak, akik nehezebbé tehetnék a gólok szerzését.

Tipp: 2.5 gól felett.

Tottenham - Borussia Dortmund: Gólok száma - Felett/alatt tipp