Nagyon valószínűnek tartom, hogy a házigazda VfB Stuttgart nem fogja tudni a vendég RB Leipzig újabb győzelmét megakadályozni. És itt jobbára nem arról van szó, hogy az eddig mindössze 15 pontot szerző és ezzel a teljesítménnyel kiesési osztályozós helyen (16. hely) levő stuttgarti csapat gyengébb lenne ellenfelénél, hiszen jelenleg ténylegesen is sokkalta gyengébb játékerőt képvisel, hanem inkább arról van szó, hogy az RB Leipzig játékosai nagyon elszántak és eltökéltek egy olyan helyezés megszerzésében, amelyik a Bajnokok Ligájában való szereplést biztosítja számukra. Ez a helyezés leginkább a jelenlegi 4. hely megtartását jelentheti, ugyanis a 3. helyen levő és 42 pontos Borussia Mönchengladbach 4 pontra van tőle, míg a mögötte az 5. helyen álló 33 pontos Eintracht Frankfurt 5 pont távolságra van tőle. Vagyis már csak azért is ajánlatos győzniük a vendégeknek, mert adott esetben közelebb kerülhetnek az előttük álló együtteshez, de egy sikerrel még a távolságot is bírják tartani a mögöttük állóval szemben.

Hiányzók: az eltiltott argentin Nicolas Gonzalez, a cseh Jan Kliment, Dennis Aogo és Timo Baumgartl, illetve a Maliból érkezett Amadou Haidara, az eltiltott osztrák Konrad Laimer, a francia Dayot Upamecano és a szlovén Kevin Kampl.

A hazaiaknál majdnem valamennyi hiányzás a "fájó" kategóriába tartozik, ám mindezek mellett még az is némi problémát jelent, hogy a világbajnok francia hátvéd Benjamin Pavard nincs a legjobb formában, s helyette várhatóan a rutinos Andreas Beck szerepelhet. Azért kisebb örömködésre is van ok a hazaiaknál, hiszen valószínű, hogy a csatár Mario Gomez ismét a kezdőcsapat tagja lehet. És akár végig is játszhatja a mérkőzést.

A vendégeknél Haidara és Upamecano hiánya immár megszokottnak tekinthető, s ezek mellett az eltiltott Laimer hiánya valószínűleg azt fogja eredményezni, hogy a svéd Emil Forsberg ismét a kezdőcsapat tagja lehet. A lipcsei csatársorban várhatóan - és úgymond természetesen - a dán Yussuf Poulsen és a német válogatott játékos Timo Werner kaphat majd helyet.

Szerintem a vendég lipcseiek nem fogják a véletlenre bízni a dolgot, s úgy elverik majd a stuttgartiakat, mint jég a határt.

VfB Stuttgart - RB Leipzig: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp