Hatalmas küzdelemre van kilátás, hiszen a tét is óriási. Nagy valószínűség szerint arról dönthet majd ez az összecsapás, hogy a 32 ponttal 7. helyezett hazai Betis Sevilla és a 35 ponttal 6. helyezett vendég Deportivo Alaves közül melyik csapat játszhat ősztől nemzetközi mérkőzéseket az Európa Ligában. Lehet mondani, hogy mindkét gárda megközelítőleg azonos formában van, ám ezen a téren mintha mégis kissé előnyben volna az otthon szereplő sevillai együttes. A gólarányoknál is egál az a dolog (Real Betis -3 gól, Deportivo Alaves: -3 gól). Talán mintha ott lenne némi különbség ezen két együttes között, hogy a Deportivo Alaves a "kelleténél" talán jobban és gyakrabban kapja a gólokat idegenben. Főleg ez miatt döntöttem a hazai győzelmes tipp mellett. Az biztos, hogy nagy küzdelem és szoros csata várható a két közel azonos képességű csapat egymás elleni mérkőzésen, s nagyon döntetlenhez közelinek tűnik a várható eredmény, de talán az utóbbi dolog mégis hazai győzelmet fog jelenteni.

Az viszont már egészen biztos, hogy a vendégek közül mindegyik focista játékra kész, ám a hazaiaknál lesz három hiányzó: Cristian Tello, Junior Firpo és az eltiltott Javi Garcia. Junior Firpo esetében még továbbra sem bírom eldönteni, hogy a Bud Spencer - Terence Hill filmekből jól ismert Johnny Firpo fiáról van-e szó, avagy nem. Na, mindegy! Lapozzak inkább!

Quique Setien Betis-edző csapatának az a legújabb "hóbortja", hogy nyer hazai környezetben, ám idegenben viszonylag megbízhatóan szenvedi el sorozatban a vereségeket. Most pedig hazai pályán fog játszani a Real Betis Sevilla. Azaz: a közelmúltbeli szerepléseiből az következtethető ki, hogy nyerni fog. Szerencsére nem elsősorban ebben kell bízni, de természetesen akár ebben is lehet, hanem talán inkább abban, hogy a Deportivo Alaves idegenben szerepelve viszonylag megbízhatóan "szállítja" a vereségeket. Remélhető, hogy ezúttal is ezt fogja tenni, de persze az is szükségeltetik a Betis sikeréhez, hogy Quique Setien edző tanítványai a kontratámadások zömében jeleskedjenek és az egész mérkőzés során némileg azért pontosabbak legyenek a szokásosnál.

Tipp: győz a Real Betis Sevilla.

Real Betis - Alavés: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp