Újabb "kötelező" győzelem előtt áll a hazai csapat. Sőt, ez a feladat mostantól már majdnem minden alkalommal jelen lesz az érdekelt együttesek számára, s az AS Roma egyelőre még közéjük tartozik. Most - többek között - éppen az a dolog vár a 7. helyre visszaesett 38 pontos olasz fővárosi gárda számára, hogy az újabb hazai győzelemnek köszönhetően 41 pontja legyen és visszatérjen a sima Európa Liga-indulást biztosító 5. helyre. Plusz még az is van, hogy ebben az esetben az immár 41 pontos gárda ismét csak kartávolságnyira kerülhetne a Bajnokok Ligáját jelentő helyezésektől. Ahol, ugyebár, a 66 ponttal listavezető Juventus és az 52 ponttal 2. helyezett Napoli elérhetelenek, ám 3. helyen álló Internazionale és a 4. helyezett AC Milan csapatainak mindössze csak 43, illetve 42 pontjuk van, ami viszont már könnyen elérhető a 41 pontos AS Roma számára. Még pluszabb dolog: a fővárosiak mindkét riválisa botlott ebben a fordulóban (az Atalanta hazai pályán kapott ki 3-1-re az AC Milantól, míg a Lazio pedig az utolsó utáni percekben szenvedett vereséget a Genoa otthonában), s így már az AS Roma Bologna elleni hazai sikere egyben azt is jelentené, hogy lépéselőnybe kerülhetnek a "farkasok".

Ezen az AS Roma - Bologna olasz élvonalbeli bajnoki mérkőzésen egy olyan vendégcsapat lesz a rómaiak ellenfele, amelyik a kiesést jelentő 18. helyen van. Ez a Bologna eddig mindössze egyetlen 1 alkalommal bírt győzni idegenben, de még hazai pályán is csak kétszer sikerült neki nyernie. Idegenbeli döntetlenje is kevesebb van a Bolognának, mint ahányszor bírt nyerni hazai környezetben az AS Roma.

Még abban sem bízhatnak a vendégek, hogy majd a római hiányzások legalább valamennyire kedvezhetnek nekik, hiszen a hazai csapatból mindössze csak a cseh csatár Patrik Schick lesz kénytelen kihagyni a meccset. Vagyis a hazaiaknál fognak szerepelni elöl a bosnyák Edin Dzeko is, Stephan El Shaarawy is, Alessandro Florenzi is, de még a fiatal és tehetséges Nicolo Zaniolo is. Aki utóbbi hétközben a fővárosiak mindkét gólját szerezte az FC Porto elleni 2-1-es BL-győzelemkor, és már az olasz szövetségi kapitány is azt tervezi, hogy meghívja Zaniolót a válogatottba.

Nem számítok sziporkázó játékra a hazaiaknál, hiszen azért mégis volt hétközben egy Bajnokok Ligája-mérkőzésük is, ám annyit azért elvárok, hogy legalább 1-2 góllal győzzön az AS Roma.

Roma - Bologna: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp