Gólokra fogadok ennél a mérkőzésnél, éspedig arra tippelek, hogy legalább három gól lesz a találkozón. A hazaiaknál három belső hátvéd nem fog játszani (az eltiltott holland Virgil van Dijk sem, a nemrégiben ismét műtött Joe Gomez sem, s a kisebb sérüléssel bajlódó horvát Dejan Lovren sem), s mivel a vendég Bayern Münchent amúgy is már régóta azon csapatok közé, akik bármelyik csapat ellen bírnak gólt szerezni idegenben, most ezen hazai védőhiány tudatában, még inkább azt gondolom, hogy a bajorok képesek lesznek idegenben gólt szerezni. Természetesen akkor is így vélekednék, ha a házigazdáknál mégis játszhatna egy vagy két középső védő az előbbiekben említettek közül, ám így már az is van, hogy a szokásosnál nagyobb esély van a vendégek gólszerzésére. Akár úgy is, hogy a Bayern Münchennél is lesznek hiányzók: Arjen Robben és Corentin Tolisso egyaránt sérültek, Thomas Müller pedig jól megérdemelt eltiltását fogja letölteni, mert egy korábbi összecsapáson veszélyeztette egyik ellenfele testi épségét.

Egyébként lehetnek még hiányzók mindkét csapatnál, hiszen pédául a Liverpoolnál a sérülése után még egyelőre továbbra is csak edzegető Alex Oxlade Chamberlain minden bizonnyal nem fog szerepelni a bajorok ellen, de a kisebb sérüléssel küszködő svájci Xherdan Shaqiri is valószínűleg csak cserejátékos lesz és majd eldől, hogy a meccs végén becserélik-e avagy nem, míg a Bayernnél az fordulhat elő, hogy a francia Kingsley Coman nem fog játszani vagy csak keveset játszhat, s ezért majd a pihenő után visszatérő Franck Ribery léphet pályára a helyén.

Visszatérve még egy kicsit a hazaiak hiányos védelmére: Virgil van Dijk helyett valószínűleg a brazil Fabinho lesz a vészmegoldás, bár én egyáltalán nem lepődnék meg azon, ha a veterán James Milner felbukkanna a védelem közepén. Mondjuk, még ennek ellenére is látok némi esély Milner védekezésben való játszatására, mert bár nagyon valószínű, hogy a visszatérő Trent Alexander-Arnold lesz a Liverpool jobbhátvédje, simán elképzelhetőnek tartom, hogy szükség esetén akár még James Milner is szerepelhet ott. Bár szerintem azért inkább mégis Alexander-Arnold játszhat azon az oldalon, ahol várhatóan (és főleg) Ribery vagy Coman fognak támadásokat vezetni.

A vendégeknél már említettem a várható gólszerzést, ám a hazaiakról még szó sem esett, hogy azért várhatóan ők is szerezhetnek majd legalább 2-3 gólt. Bár valószínűnek tartom, hogy az egyiptomi Mohamed Salah, a brazil Roberto Firmino és a szenegáli Sadio Mane alkotta trió esetében tényleg abszolút felesleges gólérzékenységről értekezni. Hiszen a focit kedvelők minden bizonnyal már régóta tudják, hogy mennyire nagyon gólveszélyes bír lenni a Liverpool csatársora.

Tipp: 2.5 gól felett.

Liverpool - Bayern München: Gólok száma - Felett/alatt tipp