Nem szenvedhetnek önbizalomhiányban a frankfurti focisták, hiszen hétközben Milánóban, az olasz Internazionale otthonában győztek 1-0-ra és ezen sikernek köszönhetően jutottak be az Európa Liga negyeddöntőjébe. Emellett még az is növelheti az önbizalmat és motiváltságra adhat okot a Bajnokok Ligája következő idényében való szereplésben bizakodó Eintracht Frankfurt számára, hogy ebben a fordulóban a jelenleg még BL-helyen álló rivális Borussia Mönchengladbach bukott otthon (azaz mindössze csak 1-1-es döntetlenre volt képes a Freiburg elleni mérkőzésen), s így egy hazai győzelemmel közelebb kerülhet hozzá a frankfurti együttes. Ugyanis a Borussia Mönchengladbachnak 47 pontja van, az Eintracht Frankfurt pedig 43 szerzett pontnál jár. Ja, és ne felejtsem: még a szintén BL-szereplésre pályázó RB Leipzig csapatával is lehet tartani a lépést. A Eintracht Frankfurttól mindössze 1 pont távolságra levő Bayer Leverkusent pedig továbbra is Európa Ligás helyezésen lehet tartani egy győzelemmel.

Ezen a meccsen az az FC Nürnberg lesz az Eintracht Frankfurt ellenfele, amelyik közel fél éve nem nyert bajnoki mérkőzést. Idegenben pedig egyetlen győzelme sincsen és 12 mérkőzésen mindössze csak 2 döntetlenje van ebben a bajnokságban a nürnbergi alakulatnak. A 12 idegenbeli mérkőzésen még összesen 10 gólt sem bírt szerezni a csapat (jelenleg 8 gólnál tart), de kapott gólok tekintetében már egy híján 3 gólos meccsenkénti átlagnál tart. Tehát egyáltalán nem lehet csodálkozni azon, hogy utolsó helyezett az FC Nürnberg, s annyira első számú kiesőjelölt, hogy már 99 százalékos bizonyossággal lehet tudni, hogy a másodosztályban fog szerepelni a következő idényben.

A hazaiaktól mindössze csak Lucas Torro fog hiányozni, ám az amúgy is harmatgyenge vendégcsapatból annyian fognak hiányozni (Ondrej Petrak, Dennis Lippert, Adam Zrelak, Virgil Misidjan, Kevin Goden, Enrico Valentini, Matheus Pereira és Tim Leibold) és annyira "felforgatott" lesz a nürnbergi együttes, hogy még így kissé fáradtan is simán győzhet a hazai pályán játszó Eintracht Frankfurt.

Eintracht Frankfurt - 1. FC Nürnberg: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp