Ha az idő is úgy akarja, csütörtökön folytatódik az év második Premium Mandatory tornája Miamiban, köztük a Wang-Mladenovic meccsel ahol egyértelműnek tűnnek az esélyek.

A kínai lány élete formájában van, először tört be a legjobb ötven játékos közé, és első tornáját nyerte 2-3 hete Acapulcóban. Korábban inkább a kisebb, főleg otthoni tornákra volt elég a ranglistája, de tavaly itt első nekifutásra rohant egy nagyot, a kvaliból a legjobb tizenhatig verekedte magát, és ott is vért izzadt ellene Kerber. Tipikus ázsiai teniszező, lábon nehéz megverni, keményen üt, a hálónál sem jön zavarba, cserébe extrákat nem lehet várni tőle, és a szervája sem erőssége. De a stabil tenisze a mostanában szerzett önbizalommal elég kell hogy legyen.

Kiki ugyanis rottyon van, még mindig. Már tavaly sem volt pluszos a szezonja, a top tízből elegáns könnyedséggel játszotta ki magát. Idén is borzasztóan kezdett, három győzelmet tudott összekaparni. Mint párosbeli társa, Babos Timi, úgy ő is meg van lőve ha hullámvülgybe kerül és nincs a pályán egy társ aki kihúzza. Nem magabiztos, kevésbé tudja magát elengedni mint párosban, pedig nagyon jó keze és szép tenisze van a francia lánynak. Pályán kivül Thiemmel van (nagyjából azóta nem jönnek az eredményei se), gondolom nagy party volt hogy az osztrák eddigi legnagyobb sikerét érte el vasárnap Kaliforniában. Ráadásul a helyszín sem tartozik a kedvencei közé, hat alkalomból négyszer rögtön kiesett.

A formát tekintve még izgulni sem kéne, de nőkből vannak, és az ördög sem alszik. Két tized odds boost mellett (1.5 a kínai sikere) szvsz érdemesebb ezt a lazább hendit választani, mert ha ül az elképzelés akkor sima, három szettben is valószínűleg jönne (pl 6-3, 3-6, 6-3), de még extrém esetben vereség esetén is, Mladenovictól ugyanis nem áll messze a 0-6 sem.

Yafan Wang - Mladenovic, Kristina: Játék hendikeppel - Hendikep tipp