Arra tippelek, hogy mindkét csapat szerezni fog gólt ezen a Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Látom, hogy többen is a Tottenham új stadionja miatt bíznak a házigazdákban, amelyik stadion, bevallom, amúgy szép és jó dolog, de azért némileg túlzásnak tartom ebben bízni, hiszen nagy valószínűség szerint nem az új Tottenham-stadion B-lelátójának 2-es széke fog majd gólt lőni azoknak az "olajos" újgazdagoknak, hanem valamelyik - pályán tartózkodó - Hotspur-focista. Persze, már ha fog. Természetesen én bízom abban, hogy márpedig igenis fog, de bár ugyan tényleg szép és látványos a házigazdák új stadionja, s talán még az az öröm és megkönnyebbülés is közrejátszhat majd a Tottenham gólszerzésében, hogy végre-valahára ismét hazai környezetben játszhatnak a londoni együttes játékosai, ám azért mégis valószínűbbnek tartom az a verziót, hogy a hazaiak focistái is tudják, hogy csakis abban az esetben lehet némi esélyük a Manchester City ellenében, hogy ha gólt vagy gólokat szereznek a hazai mérkőzésen.

A másik csapatról pedig csak annyit, hogy a Manchester City az a Manchester City. Tudom, hogy ez nem sok, de legalább tényleg kevés indoklásnak ez az előző valami, de hát az az igazság, hogy nem nagyon van mi újdonságot mondani-írni Európa jelenleg legjobb formában levő csapatáról. Az, hogy a Manchester City gólt fog szerezni ezen a Tottenham elleni londoni BL-meccsen, számomra körülbelül olyannyira evidencia, mint az, hogy Keleten kel fel a Nap és nyugaton nyugszik le a Nap.

Talán annyit érdemes még megemlíteni, de ezt is csak úgy, mintegy mellékesen, hogy a hazaiaknál Eric Dier, az elefántcsontparti Serge Aurier és az argentin Erik Lamela, míg a vendégeknél Fabian Delph, az ukrán hátvéd Oleksandr Zinchenko és a chilei kapus Claudio Bravo nem fognak játszani. Néhol olyasmit is írnak, hogy az argentin csatár Sergio Agüero sem fog játszani a vendégeknél, ám szerintem ez mindössze csakis annyira lehet igaz, mint az a dolog, hogy a türkménbasi nagymamája világhírű atomfizikus volt. Szerintem Sergio Agüero csakis abban az esetben nem fog játszani, ha éppen kórházi ágyon fekszik benyugtatózva. Minden egyéb másik esetben ott lesz a pályán, és ha nem is fogja végigjátszani az egész meccset, de azért legalább csereként játszani fog néhány percet.

Nagyobb esélyt látok a vendégek győzelmére, mintsem a hazaiakéra, ám szerintem nem ez lesz az a találkozó, amelyik gólnélküli döntetlennel fog zárulni. Inkább amolyan 1-2, 2-2, 1-3, 2-3 lehet majd a végeredmény. Vagy valami hasonló.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Tottenham - Manchester City: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp