Rohamléptekkel halad a Serie A felé az olasz másodosztályban a Brescia csapata. A Serie B listavezetőjének a húsvét hétfői forduló is kellemes ellenfelet tartogat törekvései eléréséhez a Salernitana csapatában. Nehezen tudom elképzelni, hogy a salernoi legények komoly akadályt jelentenének a hazai csapatnak.

Az egykor szebb napokat látott hazai alakulatnál - mely rendszeresen ingázik az első és másodosztály között- valami nagyon összeállt erre a szezonra, mert több év másodosztályú vegetálás után jelenlegi helyzetükben nehéz elképzelni, hogy ne az első osztályt gyarapítsák ősztől. Eugenio Corini edző remekül helyretette a szerepeket a csapaton belül. Ennek eredménye, hogy a másodosztályra kevésbé jellemző improvizatív támadójátékot sikerült megvalósítania a kék-fehéreknél. Ehhez remek partnerekre talált a két éke, Donnarumma Alfredo és Torregrossa Ernesto személyében. Ketten együtt 35 gólt szereztek eddig csapatuk 63 góljából. Mivel Donnarumma szokásától eltérően egy három meccses gólcsendes szériát épített ki magának, így joggal várhatjuk hogy ma megtörik a negatív szériája és akár több góllal is megterhelheti a vendégcsapat hálóját.

Annak a vendégcsapatnak, mely egy vendégként felépített négyes vereségszériával érkezik a Stadio Mario Rigamonti-ba. Salerno város fiai inkább hazai pályán gyűjtögetik pontjaikat, így vérmes reményeik a mostani találkozót tekintve sem lehetnek. A csapat támadójátékáról mindennél többet mond, hogy házi gólkirályuk az argentin védő Casasola Tiago 6 góllal. Jobb képességű csapatoknál elképzelni is nehéz a győzelmüket, különösen igaz ez, a Brescia elleni találkozójukra.

Őszi találkozójukat Salernoban a Brescia nyerte meg 3:1 arányban. Akkor Donnarumma klasszikus mesterhármast ért el. Valami hasonlóban bízhatunk a mostani találkozón is, és akkor felszabadultan, jókedvűen készülhetnek Brescia-ban a hétvégi Lecce elleni rangadóra.

Brescia - Salernitana: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp