Rengeteg kritika érte az MLSZ-t a 2015-16-os szezontól bevezetett bajnoki lebonyolítási rendszer miatt. Azt viszont a legnagyobb kritikusok sem vitathatják, hogy ebben a 12 csapatos három körös rendszerben az utolsó utáni pillanatig nyitott a kiesés elkerüléséért folytatott küzdelem és nincs ez másként az idén sem. Tanulva az eddigi hibáimból egy lebiztosított tippel közelítek a mostani Kisvárda-Haladás kiesési rangadóra, kicsit megfűszerezve a posztot a saját tapasztalataimmal.

Kezdjük a legfrissebb információval: a Haladás csapata megérkezett Kisvárdára és a szállás elfoglalása után Horváth Ferenc azonnal átmozgató edzést tartott a régi Várkerti pályán a csapatának. Apró szösszenet ez, de ebből is látszik, hogy a tabella utolsó helyezett csapata amíg matematikai esélye van a bennmaradásra mindent meg is fog tenni célja eléréséhez. Hihetetlen hajrát nyitott a vasi alakulat az elmúlt közel két hónapban, mely során 5 győzelmet szereztek és csupán 2 vereséget szenvedtek. A Ferencvárostól kölcsönbe kapott Rui Pedro érkezése igazi főnyereménynek bizonyult a középpályára. Azonnal lett egy irányító játékosuk, aki fazont tud szabni a gárdának, gólokkal, gólpasszokkal tudja segíteni csapatát. A múlt hétig úgy tűnt, hogy megállíthatatlanok és képesek lesznek a csoda véghezvitelére, de a Debrecen elleni vereség szerintem komoly törést okozott náluk. Már a vesztett mérkőzés utáni edzői nyilatkozat is eléggé "horváthferisre" sikeredett, arról nem is beszélve, hogy a hétközi Szombathely felől érkező hírek sem a szakmával foglalkoztak. Ismét előtérbe került pl. Halmosi ügye ami zavart okozhat az amúgy sem tiszta fejekben, a zuhanyhíradóban pedig újra felerősödtek a pénzügyi nehézségekről szóló pletykák(?) . Azt pedig tapasztalatból tudjuk, ha a fejek nem tiszták az pluszt jelenthet az ellenfélnek.

Az ellenfél pedig nem más, mint a szintén a bennmaradásért küzdő sorstársuk, a Kisvárda. Még élénken él bennem az a gondolat, amit a szezon előtti szurkolói ankéton mondott Révész Attila a hazaiak szakmai igazgatója, mely szerint a bennmaradáshoz szükséges pontokat a közvetlen riválisoktól kell begyűjtenie a csapatának. Azután elkezdődött a bajnokság, jöttek a nagy csapatok és verték a csapatát, mint jég a határt. Majd jöttek a potenciális kiesőjelöltek és a főnök utasításának engedelmeskedve kezdett kiegyenesedni a gárda. Olyannyira, hogy most a harmadik kör és a bajnokság végéhez közeledve reális esélye van a szabolcsi kisváros csapatának a bennmaradáshoz. A Haladás csapatát egyébként is szeretik Kisvárdán, mert az eddigi két találkozójukat mindig a Várda nyerte. Biztosíték nincs rá, hogy most is így fog történni, de a hazaiak lényegesen jobb előjelekkel, egy MTK elleni bravúrgyőzelemmel érkeznek a mérkőzésbe. Komolyabb sérültje nincs Dajka László csapatának, viszont sárga lapok miatt Lucas játékára nem számíthat a szakvezető. Ez komoly érvágás a hazai csapatnak, de a hiányából is lehet tőkét kovácsolni, mert érte is játszanak majd a többiek.

Egyértelműen hazai győzelmet várok a mérkőzésre, de Lucas hiánya és a játékvezető küldés miatt kénytelen vagyok biztosítani a tippet. Erdős József játékvezető a legutóbbi UTE elleni mérkőzésen vezetett véleményesen, oldalvonali asszisztense Szert Balázs pedig a Paks elleni mérkőzésen követett el mérkőzés végeredményét befolyásoló döntő hibát a Kisvárda kárára.

Kisvarda - Szombathelyi Haladás: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp