Jó kis Rhein-Main-Derby egy nyomás nélkül futballozó, pihent Mainz ellen, na ez nem hiányzott most a Frankfurtnak.

Csütörtök éjjel még Londonban meccseltek Jovicék, és fantasztikusan helytálltak. Nagyot hajtottak, de hosszabbítás és büntetők után kiestek, így nem lett meg az EL-döntő amiről álmodtak, és amiért még a Bundesliga 4. helyét is beáldozta volna Hütter. A Bundásban egész biztosnak tűnt a BL-részvétel, de a kettős terhelés és a gyakori pihentetés miatt az utolsó négy fordulóban nem nyertek, így a Leverkusen (amely múlt héten egy félidő alatt szórt hatot az Eintrachtnak) már ugyannannyi ponttal áll mögöttük, és további három gárda került lőtávon belülre.

Eközben a Mainz egész simán meghosszabbította az élvonalbeli tagságát, tét nélkül, nyugodtan játszhatnak. Egy hete a Lipcsével toltak 3-3-at, de előtte szorongatták a Dortmundot is, és alázták a Freiburgot, olykor tehát kijön a lépés. Ugyan az idegenbeli teljesítményük pocsék, alapvető elvárás hogy egy helyi derbin odategyék magukat, és külön motiváció hogy a riválist adott esetben elüssék a nagy pénztől és a BL-től.

A Frankfurtnak nagyon nehéz lesz ez a meccs. Eleve csütörtök éjjel még Londonban játszottak, vasárnap este 6-tól már megint mérkőzés (tiszta szerencse hogy nem szombat mint a többi találkozó), idejük szinte semmi. De egy olyan hajtás után fizikailag, és egy nüanszokon múló bukó után mentálisan sem lesz egyszerű összeszedni a játékosokat. Ha nyernek is, nem lesz egyszerű menet, biztonsági tippként megyek a hendivel.

Eintracht Frankfurt - Mainz 05: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp