Szabadulna démonaitól Szlovákia!

A házigazda szlovákok Franciaországgal találkoznak a jégkorong VB pénteki játéknapján (16:15-kor). 2013 után újra a legjobb nyolc közé vágynak, ehhez nem kérdés, hogy elengedhetetlen a győzelem ezen a találkozón.

Csodásan kezdtek északi szomszédaink, hiszen első meccsükön 4-1-re intézték el az Egyesült Államok legjobbjait, azóta azonban az ág is húzza őket... Három vereség következett, sorrendben Finnország, Kanada majd Németország ellen. Az első kettővel nem is lenne gond, vállalható vereségek. Viszont ha megnézzük a Kanada elleni meccset, ahol 4-2-re is vezettek, máris máshogy látjuk a dolgokat... na meg ott a slusszpoén, Kanada ugyanis 59:59-nél, tehát az utolsó másodpercben ütötte a győztes gólt (tört is néhány szlovák ütő a gólt követően... ). Hogy ez ne legyen elég a szlovákoknak, az utolsó perc démona velük tartott a németek elleni meccsre is. Ezen a meccsen hiába szögezték kapujukhoz a németeket az első harmadban, a 21-5-ös kapuralövési arány ellenére mégis 0-0-val mentek pihenni a csapatok 20 percet követően, majd a második harmad német góllal indult. Még ebben a játékrészben sikerült is azonban a fordítás a szlovákoknak, 2-1-es előnnyel kezdték meg a záró harmadot. Szépen csordogált a meccs, már már mindenki elkönyvelte a szlovák győzelmet, amikor a németek 58:08-nál előbb egyenlítettek, majd az elátkozott utolsó percben, 59:33-nál egy ellentámadásból a győztes gólt is megszerezték.

A franciák szereplése eddig a realitásoknak megfelelő. Egy mondhatni "bravúrpont" a dánok ellen a nyitányon, mellette pedig két papírforma vereség, úgy gondolom ők nem fognak túl sok borsot törni a házigazdák orra alá, akik így elhesegethetik démonaikat. A szlovákok nem nagyon akarnak majd nyitott kéréseket hagyni az utolsó percekre, egy nyugodt harmadik harmadot szeretnének. ennek megfelelően én úgy gondolom, nem egy gól lesz a két csapat között a záró dudaszó pillanatában. A Szlovákia -1.5-ben látok értéket 1.41-ért. (De lehet érték az "első harmad eredménye" valamint az "eredmény két harmadot követően" fogadásokban is.)

*A tippet erősíti az, ami hokiban a +1,5-es tippeket épp gyengíteni szokta, mégpedig az egy-két gólos hátrányban lévő csapatok kapus nélküli játéka az utolsó percekben.

Franciaország - Slovakia: Hendikep - Rendes játékidő - Hendikep tipp