A szerdai játéknapot telibe elmosta az eső, így a mezőny csütörtökön duplázott, délelőtt is és délután is játszottak egy-egy meccset, ami azért a 30+ játékosoknak nem annyira kedvezett, főleg igaz ez Verdascora, aki egyedüliként túlórázott mind a két alkalommal döntő szett volt a mérkőzésén.

Nem sokszor fordult elő, hogy Nadal nem nyert még salakon tornát, mire Rómába ér, sőt még döntőzni sem tudott, mert az elődöntőben valaki mindig elpüfölte. Fognini, Thiem, Tsitsipas, ezektől a játékosoktól nem szégyen kikapni, Fognini olyan játékkal, amilyet nyújtott a monte-carloi elődöntőben azzal bárkit leütött volna, Thiem az egyik legjobb salakos, és Tsitsipas sem ijedt meg Rafatól. Szóval itt lenne az ideje már valamit villantani salakon is, a tegnapi két meccsét 2 óra 10 perc alatt abszolválta, mindössze 2 játékot bukott, pedig Chardy és Basilashvili is nagy püfölőgép. Eléggé motiváltnak tűnik, próbálja minél hamarabb lezárni a meccseket, kell a szufla a hétvégére, akár Roger, akár megint Tsitsipas ellen.

A jó öreg Fernando bizony már 36 éves lesz idén, ő csak Thiem ellen szenvedett majd 3 órát, aztán este Khachanov ellen pedig még kettőt, az annyi, mint durván 5 óra hossza. És ez csak tegnap, mert az első körben Edmunddal is ütögettek még egy 2,5 órát, meglepő, de az is döntő szettes volt. Biztos profi regenerálódás van a teamben, de hogy ezzel Nadal ellen mit ér másnap, az más kérdés, szerintem túl sok játékot nem. Egyébként sem túl stabil a hosszú távú koncentrációja, Rafa egy kis megingást is kihasznál, pláne, ha teljesen lekapcsolják a villanyt Nandonal.

Nagyon jól ismerik egymást, h2h 17:3 Nadalnak, salakon csak egyszer, még 10 éve a madridi Mastersen tudta legyűrni Verdasco Nadalt. Ilyen előjelekkel, és ilyen fittséggel szerintem ma nagy pofonba szalad bele az öreg. Max 5 gémet adok neki, egy 6:2 6:3-mal már ül a tipp, de nem lennék meglepve, ha ő is bekapna egy 6:0-t.

Verdasco, Fernando - Nadal, Rafael: Játékok száma - Felett/alatt tipp