Sajnos csak most vettem észre, hogy a mai napon rendezik a Holland bajnokság EL rájátszásának a visszavágóit, így már a Heracles Almelo - FC Utrecht párharc második felvonásáról lekéstem.

Nem késtem még le viszont a Vitesse - FC Groningen meccsről, így itt tudom játszani az overt.

Az odavágós emelzésemben már élmélkedtem róla, hogy a playoffban az utóbbi években mennyire el szokott szabadulni a pokol a gólok tekintetében. Idén az első meccseken szolid eredmények születtek, így minden bizonnyal a mai meccsekre tartalékoltak a csapatok.

A sorsolás után egy hajszálnyival a Vitesse tűnt az esélyesebbnek, de Slutski mester fiai az Groningbenben alulmaradtak (2-1). Mindenki egészséges, és bajnokságban otthon elért meccs eredményét szeretnék lemásolni: akkor 5öt rámoltak be Padt kapujába (5-1). A sárga-feketék hazai pályán egész szezonban parádéztak: a Gelredomeból mindössze az Ajax tudott győzelemmel távozni és gólarányuk is parádés: több mint 2,5 lőtt és majd 1,5 kapott!

Groningenben nemcsak a keret az egyik legfiatalabb, hanem a szakvezető is. A 36 évs Danny Buijsnak az első Eredivisie idényében sikerült playoffba vezetnie aktuális csapatát. A nyolcadik hely ellenére mégis hullámvasút volt a szezonuk: többször kaptak ki(15) mint nyertek (13) és a gólarányuk is negatív (39-41). Nem volt kiemelkedő játékos a támadó részlegben sem, de mégis sokat léptek előre labdabirtoklásban. Átlalában sok helyzetet is dolgoznak ki - de a mai mecsen kulcskérdés lesz a pontos befejezés. Fontos még tudni a Groningenről, hogy hogy pontrúgásból is veszélyesek.

A hazaiakat érzem erősebbnek, de a vendégek fricskázhatnak akár - így jöjjenek a gólok!

Vitesse - FC Groningen: Gólok száma - Felett/alatt tipp