Még hátra vannak az osztályozók és a kupadöntő Németországban, de több csapat már elindult a levezető túrákra. A Mönchengladbachhoz hasonlóan (amely pár napja verte tönkre a Zahavi-féle Guangzhou-t) a Frankfurt és a Wolfsburg is Kínában népszerűsítené a német futballt.

A Frankfurtnak pazar szezonja volt, de kegyetlenül elfáradtak a végére. Egymás után kapták a pofonokat, nem volt meg a kellő energia és a koncentráció a csapatban, ami főleg a kapott gólok számában mutatkozott meg. A Bayern -a "bajnoki döntőn"- azzal rúgatott gólt ellenük akivel akartak, de a Bayer sem biztos hogy megállt volna tíz alatt ha akarnak a második félidőben is focizni. A végére azért sikerült egy EL-helyet bemákolni, tehát úgy összeségében nem lett nagy baj.

A Wolfsburgnak szintén sikerült a kisebbik európai kupába kvalifikálni, nagyot mentek érte ők is. A kulcs az volt amikor négyet rúgtak idegenben a Hoffenheimnek (amely végül le is maradt Európáról). Az utolsó fordulóban ők is odavertek, csak ők lőtték a gólokat, nyolc dugóval tömték ki az Augsburgot. Weghorst volt -legalábbis nekem, azt sem tudtam ki ő- a szezon egyik meglepetése, a frissen igazolt támadó a frankfurti Jovichoz hasonlóan 17 gólt szerzett és emellett 7 gólpasszt is adott. Az új Dost a nyári felkészülési meccsek egyikén góljával pipálta egy tippemet, remélem ma is ezt teszi.

Egy tétre menő BuLi meccsen is húznám az overt, mindkét csapat gólratőrően játszik (ennek ellenére idén csak az egyik meccsük lett overes), így teher nélkül, egy népszerűsítő tornán pedig pláne. Ritka hogy két csapat azért utazik egy napot, hogy pár programban részt vegyen, majd alibizzenek, szóval legalább három gólt elvárok, ilyen szorzón sztem meg is éri.

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg: Gólok száma - Felett/alatt tipp