Általában gólszegények szoknak lenni a fontosabbnak nevezhető focitornák nyitómérkőzései, ám ezúttal azt vélem, hogy a házigazda brazilok figyelmen kívül fogják hagyni ezt a "hagyományt" és úgy elverik majd ellenfelüket, mint az a bizonyos szódás a lovát. És leginkább azért gyanítom ezt így, mert a sérült Neymar nélkül szerepelhet a brazil fociválogatott.

Természetesen nagyon is jól tudatában vagyok annak, hogy rengeteg drukker nagyon jó focistának tartja Neymart és hiányolja őt erről a kontinenstornáról. Viszont én egyáltalán nem hiányolom Neymart. Persze, azzal teljes mértékben egyetértek, hogy jó focista a francia Paris Saint-Germain sztárja, de csakis ezért a dologért egyáltalán nem fogom hiányolni őt. Főleg azért nem fogom hiányolni Neymart, mert így nem kell majdnem minden támadásnál hozzá passzolni a labdát és várni, hogy mit fog csinálni, hanem gyorsabban és - ami nagyon lényeges - felszabadultabban játszhatnak majd a brazil labdazsonglőrök. Például azért lehetnek gyorsabbak a brazilok, mert hasznos focizással bírják majd eltölteni a Neymar fetrengései okozta kieső játékperceket.

Neymar hiányzása miatt remélhetően több játéklehetőséghez juthat majd a fiatal David Neres, s így talán már nem csak a BL-elődöntőig jutott holland Ajaxból lehet megismerni a tehetséges csatárt. De ott lesznek majd támadóknak a hazaiaknál még Roberto Firmino, Gabriel Jesus, Lucas Paqueta, Richarlison, Willian és Philippe Coutinho is, a kapuban pedig Alisson vagy Ederson fognak állni, szóval nem érdemes félteni a brazilokat.

A vendégek pedig, hát, bizony - hogyan is fogalmazzak "finoman" - szerény képességűek. Bolívia fociválogatottja általában akkor teljesít megfelelően, amikor otthon szerepel és a 3600 méter tengerszint feletti magasságban fekvő La Paz a helyszín. Ugyanis akkor az ilyen magasságokban éléshez hozzászokott bolíviaiak ki szokták használni azt, hogy az ellenfelek foci helyett leginkább az életben maradáshoz feltétlenül szükséges légzés jellegű levegővétellel foglalatoskodnak.

Ám ezúttal nem a bolíviai La Paz, hanem a brazíliai Sao Paulo lesz a focimeccs helyszíne. És nem a fellegek felett, 3600 méteres magasságban, hanem egy a tenger szintjét alig néhány száz méter magassággal meghaladó városban. Tehát ezúttal nem lesznek előnyben a szerény képességű vendégek. Képesnek tartom a házigazda brazilokat, hogy két gólnál többet szerezzenek a találkozón.

Tipp: Brazília 2.5 gól felett.

Brazília - Bolivia: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp