Úgy jártam, hogy pórul. Már jó néhány napja tudomásom van arról, hogy a japánok zömében fiatal játékosokból álló válogatottal fognak szerepelni a Copa Americán, de mindig valami azonnal intézendő dolog miatt halasztani kényszerültem a tippelést és fogadást. Mostanra pedig már tökmindegy, hiszen már kiderült a dolog és ennek megfelelően hatalmasat esett a Chile győzelmére kínált szorzó. Hát, késő bánat, ez van, így jártam.

Szóval az a helyzet, hogy Japán nem azzal a közepesnél jobb színvonalat képviselő csapattal fog szerepelni Dél-Amerikában, hanem egy amolyan olimpiai jellegű együttessel, amelyben az 1-2-3 ismertebb focista mellett feltörekvő fiatal labdarúgók fognak játszani. Már most nagy valószínűséggel lehet borítékolni azt a tényt, hogy összeszokottságról és rutinról szó sem lehet, viszont a teljesítmény is várhatóan az életkornak megfelelő lesz. Vagyis az irammal nem lesz gond, mert hajtás az biztos lesz, küzdés úgyszintén, viszont hullámvölgyek is lesznek, akárcsak meccseken belüli formaingadozások is. Például a Kolumbia elleni elkeserítően és totálisan elképzelés nélküli argentinokat talán még ezt tapasztalat nélküli Japán is simán verte volna, már csak a futómennyiség révén is, ám Uruguay és Chile ellen már várhatóan csak pofozógépek lesznek a japánok.

Az ázsiai válogatott legismertebb focistája minden bizonnyal az angol élvonalbeli Leicester City csapatában játszó csatár, Shinji Okazaki. Rajta kívül jóformán csak két rutinosabb játékos kapott helyet a keretben: az egyik a Franciaországban (RC Strasbourg) játszó 36 éves veterán kapus, Eiji Kawashima, a másik pedig a spanyolországi Getafe CF csapatát erősítő Gaku Shibasaki. Ennyi! Kész! Vége! Japán keretének összes többi másik tagja fiatal focistákból áll.

Szerintem ez nem az a keret, amely kapcsán a futómennyiség hiányáról lehet majd panaszkodni. Viszont valószínűleg és minden bizonnyal minden egyéb másik téren alább fog maradni a címvédővel és az utóbbi két Copa America győztesével való összehasonlításban. Hiszen azon a másik oldalon ezúttal Arturo Vidal, Alexis Sanchez, Mauricio Isla, Charles Aranguiz, Gary Medel, Guillermo Maripan, Gabriel Arias, Jean Beausejour, Eduardo Vargas, Gonzalo Jara és társaik fognak szerepelni. Alexis Sanchezről pedig talán csak annyit érdemes megjegyezni, hogy a chilei válogatottban általában jobban szokik teljesíteni, mint ahogyan azt teszi az éppen aktuális klubcsapataiban teszi.

Úgy tippelek, hogy ez a Chile simán és nagyobb gondok nélkül legyőzi majd Japánt.

Japán - Chile: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp