Szerintem viszonylag jól gyanítottam, hogy milyen játék és milyen teljesítmény várható a fiatal japán focistáktól. Így tehát eléggé reálisnak tűnhetne a címvédő Chile elleni 4-0-ás vereségük, ám a látottak alapján mégis némileg túlzó - szerintem - ez a terjedelmes zakó. Természetesen az addig rendben van, hogy magabiztosan győzött Chile, hiszen nagyon szembetűnő volt az ottani tapasztalat és a másik oldali tapasztalatlanság közötti különbség. Amíg a japán lurkók úgy rohangáltak össze-vissza a pályán, mint pókok a falon vagy mintha “mérgezett egerek” lennének, addig a chileiek semmit sem elkapkodva és teljesen nyugisan gólokra váltották a fontosabb helyzeteiket.

Ezen az Uruguay - Japán mérkőzésen is jobbára a hasonló forgatókönyv szerinti zajlást várom, mint amilyen a Japán - Chile találkozón is volt. Vagyis a japánok rohangálását és ellenfelük (Uruguay) győzelmét várom. Abban is teljesen biztos vagyok, hogy ha nem Uruguay, hanem Argentína lenne a japánok ellenfele, akkor az ázsiaiak győzelmére tippelnék, hiszen - szerintem - ezek a "japcsi" legények simán és könnyedén verhetnék bucira azokat a fogalmatlan argentin focistákat.

Ám maradjunk a való világnál, hiszen ezúttal nem Argentína, hanem Uruguay lesz Japán ellenfele. Az eddig látottak alapján pedig amondó vagyok, hogy pillanatnyi forma tekintetében teljesen egyértelmű, hogy Uruguay válogatottja a Copa America legjobb csapata. Látszik, hogy Oscar Tabarez szövetségi kapitány, a tőle már megszokottak szerint, ezúttal is kifogástalanul felkészítette csapatát a kontinenstornára. És ami még lenyűgőzőbb, vagyis legalábbis számomra mindenképpen az, hogy Uruguay fociválogatottjánál nem csak a jelen számít, hanem a jövő is. Oscar Tabarez szépen-lassan, mintegy láthatatlanul, alakítja át együttesét, s már most jól lehet látni, hogy a jövőben is mindenki számára roppant erős ellenfélnek bizonyul majd Uruguay.

Erről a Japán ellen várható amolyan "kötelező győzelemről" talán csakis annyit érdemes említeni, hogy elképesztően hatalmas meglepetés lenne, ha nem Uruguay nyerne. Hazai sikerre számítok, és arra, hogy ők legalább két gól szereznek.

Tipp: Uruguay 1.5 gól felett.

Uruguay - Japán: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp