Tovább tarolhat az amerikai gépezet...

A női fociban az Egyesült Államok hasonlóan egyeduralkodó jelenleg, mint ahogyan a női vízilabdában. Mindkét sportban egészen kimagaslanak a hölgyek a mezőnyből, mind fizikailag, mind egyéni képzettség szempontjából. Nem tudom, mivel etetik őket, de valami elképesztően rendben vannak, nem csak külső paraméterek alapján, de a fizikai teljesítőképesség terén is.

Noha, ez még nem jelentene semmit, de játéktudásuk is a mezőny fölé emeli őket. A női futballnak náluk mindig is komoly szerepe volt, a legnépszerűbb női sport a kontinensükön. Ezeknek megfelelően az eredményeik is igazodnak az elvárásokhoz, ritkaság számba megy egy-egy vereségük. Jelenleg például egy 13 meccses veretlenségi sorozatban vannak (előtte a franciáktól kaptak ki egy barátságos találkozón), de ennél hosszabb sorozatok is bőven előfordulnak náluk.

Így természetesen ezen a VB-n is veretlenek, sőt, 100%-osak a csoportmeccseket követően. Thaiföld, Chile és Svédország legyőzése sem okozott gondott Morgan-éknek. Gólarányuk impozáns, 18-0.

Ma Spanyolország lesz az ellenfelük, akiket januárban barátságos meccsen már egyszer legyőztek 1-0-ra. A spanyolok útja az egyenes kieséses szakaszig messze nem olyan dicső , mint mai ellenfelüké. Egyedül Dél-Afrikát tudták 3-1-re legyőzni , 0-1-ről a hajrában fordítva. Ezen kívül gólt sem lőttek (Németország 0-1, Kína 0-0), az utolsó percig veszélyben volt a továbbjutásuk a Kína elleni találkozón. Valami ugyan megindult a spanyoloknál a női focival kapcsolatban (a Barcás hölgyek BL-döntőt játszottak idén), de idő kell még nekik, hogy a legmeghatározóbb csapatoknak reálisan kihívójuk lehessenek.

Itt az egyenes kiesés, az amerikai együttes robog a célja felé, itt már nincs helye a tartalékolásnak, menni fognak ahogy a csövön kifér és szerintem átgázolnak ezen a spanyol csapaton. Az arány azon múlhat, mikor zörren először a háló, de bátrabbak akár hendikkel vagy overekkel is próbálkozhatnak. Én beérem a sima win-nel, melynek szorzója folyamatosan esik. Tegnap még 1.41-ért is tudtam játszani, de ma már van, ahol csak 1.20 környékén mozog.

Spanyolország (n) - USA (n): Teljes játékidő - Mérkőzés tipp