A legjobb nyolc közé jutás a tét a norvég kupa következő fordulójában. A kiírás értelmében továbbra is egy mérkőzésen dől el a továbbjutás kérdése, így kiemelt jelentősége van annak, hogy melyik csapat a pályaválasztó. Fokozottan igaz ez, ha osztálytársak találkoznak egymással, így esetünkben a KFUM Oslo-Tromsdalen találkozón is. Tippünkhöz jó alapot szolgáltathat a bajnoki teljesítményük valamint a közelmúltban egymás ellen játszott mérkőzésük eredménye is.

A hazai KFUM Oslo a legutóbbi hét tétmérkőzéséből hatot megnyert és csak egyet adott döntetlenre. Ennek megfelelően a bajnokságban az előkelő harmadik helyen áll és a kupasorozatban is magabiztos győzelmekkel jutott tovább adott ellenfelein. Ahogyan haladtunk beljebb a szezonba, úgy vált a csapat játéka egyre meggyőzőbbé és gólerősebbé. Ennek tevékeny részese a középpályáról a nyolc gólos Lars Larsen és a támadó szekcióból a szintén nyolc gólos Moses Mawa. Valószínűleg mind a kettőjük játékára számít majd Jörgen Isnes szakvezető a KFUM-Arénában játszandó mérkőzésen.

Amennyire imponáló a KFUM idei teljesítménye annyira lehangolóak a vendég Tromsdalen mutatói. A bajnokságban tizenkét forduló után két szerzett ponttal, győzelem nélkül, 43 kapott góllal csont utolsóak. Ezért is jelentett nagy meglepetést az előző kupafordulóban szerzett győzelmük az első osztályú Sarpsborg 08 ellen. Igaz, ezt hazai pályán sikerült lehozniuk. Most a meglepetést kizárhatjuk, inkább az a kérdés, hogy hány kapott góllal ússzák meg a KFUM elleni meccset az angol származású szakvezető Jonathan Hill fiai. A bajnokság folyamán belenéztek már egy nyolcasba és egy hatosba is, de három kapott gól alatt ritkán ússzák meg a meccseiken.

Egy hónapja a KFUM 3:2-re nyert a Tromsdalen otthonában. Sokkal kíméletesebb oslói fogadtatásra most sem számíthatnak a vendégek.

KFUM - Tromsdalen: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp