Egyiptom házigazdaként megnyerte első meccsét Zimbabwe ellen. Nagy ellenállásba nem ütközött, és bár nem láttam a meccs minden percét (nem bírtam nézni) azért jobbára Egyiptom birtokolta a labdát, dolgozgatott ki helyzeteket, csak igazából éle nem sok volt a csapatnak, és egy szűk, 1-0 lett a vége, ami mondjuk ugyanúgy 3 pont, mint a 7-2-es siker.

Fásult volt Egyiptom, nem pörgött igazán, de akkor mit lehet mondani Kongóra. Azért Kongótól mint 2. kalapos csapat többet vártunk, főleg Uganda ellen. Bevallom, nem láttam azt a meccset, de itt a statot böngészve igazából Uganda nem volt alárendelve ellenfelének, több cornert lőtt, labdabirtoklásban is mindössze 2 % a különbség.

Én ebben a meccsben is látok picike sanszot a remire. Persze abból kiindulva, hogy Egyiptom jobb otthon játszik, elvileg laza hazai, de mi van, ha nem. Azért 4,50 az már szemmel látható, és kézzel fogható szorzó, itt picike téttel megrakva is lehet nagyot fogni. Egyiptom focija sem volt olyan az első meccsen, amitől el kéne ájulni.

Egyébként Kongó a selejtezőben hat meccsből hármat adott döntetlenre, mind a hármat 1-1-re, és mind a hármat idegenben. Szóval amikor kimozdult, 1-1-et játszott. Ha úgy nézzük, most is idegenben játszik. eleve utolsó 9 meccséből (Tét és felkészülési meccsek együtt) hat lett döntetlen. Kongónak nem lenne tragédia a döntetlen a csoportfavorit ellen, aztán a 3. körben tolhatna egy ki-ki meccset Zimbabwe ellen a továbbjutásért, ahol majd vélhetően a gólkülönbségnek is lenne szerepe. Hiába jobb csapat Egyiptom, hiába van otthon, azért olyan spílerek, mint pl. a Salah, alaposan elfáradt a Liverpool meccsein, szóval simán lehet, hogy a Zimbabwe elleni siker után Kongó ellen csak ikszre futja.

Egyiptom - DR Congo: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp