Szerintem még én sem tudom pontosan, hogy miért foglalkozok ezzel a mérkőzéssel, amelyiket leginkább messzire el kellene kerülni. Jé, mostan látom, hogy amolyan bugyuta szójátékot lehet alkotni az előző mondat egyes alkotórészeiből: pl. Közeli vs Messi. Na, jó, ennek máris vége, azonnal visszatérni. Szóval, látván az argentinok eddigi minősíthetetlenül pocsék játékát és a (majdnem) kapott góloknál a venezuelaiak mázliját, valószínűleg sokkal jobban tenném, ha nagyon nagy ívben elkerülném a Venezuela - Argentína találkozóra való tippelést. Szerintem az, hogy mégsem cselekszek így, minden bizonnyal csakis azért van, mert már amolyan megszokásból tippelek. Szóval: ez most nem "bosszútipp" vagy valami hasonló, talán, ha jól tudom, valamilyen ilyesminek szokják nevezni néha valamelyik tippeket, de ez az enyém egyáltalán nem olyasmi, hanem egyelőre valami másmilyen akármi, ami több a semminél, és, amúgy is, amolyan szokásos és hétköznapi dolog. Nálam.

Normális esetben simán és problémáktól mentesen lehetne arra fogadni, hogy könnyedén nyernek majd az argentinok és valószínűleg bucira fogják verni a venezuelaiakat. Ám az a helyzet van, hogy ezúttal nem "normális" eset van. Mármint az van, hogy ezek a magukat labdarúgóknak képzelő argentin senkiháziak annyira elképesztően gyengén teljesítettek - természetesen az általuk máskor képviselt színvonalhoz képest -, hogy nagyon. Szerintem a kőbányában való több évtizedes munka már nem büntetés, hanem csak jutalom lehetne az argentinok számára.

Ezúttal mégis - és minden ellenére - Argentína győzelmére tippelek. Azért teszem ezt és azért remélem Argentína sikerét ebben a negyeddöntőben, mert - és így a következő meccsre már tényleg jöhet az a "bosszútipp", amelyet korábban emlegettem - akkor valószínűleg a házigazda Brazília ellen játszhatnak majd az argentinok.

És nagyon-nagyon-nagyon remélem, hogy abban a Brazília - Argentína elődöntőben a brazilok emlékezni fognak az egyik korábbi foci-vb elődöntőjében elszenvedett kínos kudarcra, javítani fognak, s annyira rendkívül nagyon elverik majd ezeket a fogalmatlan argentinokat, hogy azok halálukig szégyenkezni fognak majd, a meccs után pedig azonnal eltűnnek örökre a válogatottjuk környékéről, és a hátralevő életük nagy részében rémálmaik lesznek, amikor már annyira kimerülnek az alvatlanságtól, hogy el bírnak aludni. És mindig arra fognak rettegve felriadni, hogy - álmukban - argentin mezben vannak és vasrudakkal felfegyverkezve rohannak utánuk a roppant dühös fociszurkolók.

Tipp: győz Argentína.

Venezuela - Argentína: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp