A szombati nap a AFCON-on döntetlenezős stratégiát művelő sportfogadók dörzsölhették a tenyerük késő este, hisz három tükörsima remit hozott a torna. Azt igen gólokat nem, a két Copa-meccse, meg a három afrikai találkozó sem hozott gólt. ebben bízom most is, én örülnék egy jó kis eseménytelen 0-0-nak a Madagaszkár-Nigéria találkozón. Madagaszkár továbbjutását talán egyedül a sportkommentátorok nem like-olnák, amúgy meg 'üde színfolt'.

Guinea ellen elég bátor focival 2-2-őt 'csináltak', aztán melós meccsen 1-0 arányban fölülmúlták Burundi nemzeti csapatát. Burundit Nigéria is 1-0-ra verte, de Nigéria Guinea ellen is csak a minimum a maximum jelszóval Guinea ellen is szűk, 1-0-ás győzelmet hozott. Ezzel a továbbjutás megvan, és ha ma a Zöld Sasok játszanak egy jó kis döntetlent, akkor Nigéria boldog lesz, mert csop. elsőként továbbjut. Madagaszkár meg még boldogabb, mert másodikként fixen ott van a top8-ban. Mindkét csapatnak érdeke a remi. Gondolhatnánk, hogy Madagaszkár 19-nél lapot kér, és evés közben jön meg az étvágy alapon nekiront Nigériának, de akkor benne van, hogy lőtt gólok helyett kapott gólok jönnek, egy pocsék gólkülönbség alakul ki, és akkor már lehet izgulni...

Az U20-as vb-n is láttuk, hogy ahol a 3. csoportkörben mindkét csapatnak megfelelt az iksz, ott bizony általában jött is a remi. Ez az ANK-ra hatványozott igaz lehet, a melegben a lusta afrikai csapatok, amelyek amúgy is lasszóval fogják a gólokat, nem fognak feleslegesen energiát égetni. Egy jó kis 0-0-lal kéz a kézben bemasíroznak a top8-ba, nem bántják ők egymást, nem lenne értelme. A profizmus meg abban is megmutatkozik, hogy kell 90 percet eltölteni semmittevéssel.

Madagascar - Nigéria: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp