A spanyol játékosoktól általában azt szoktuk meg, hogy salakon brillíroznak, de mindig akad kivétel, mint jelen esetben Bautista-Agut. A hispáné a mezőny egyik legkeményebb tenyerese, nagyon komoly erőt tud beletenni és nagyon lapos, így nehéz vele mit kezdeni. Ezzel az ütéssel jól teljesít a gyors pályákon, ha formában van és tenyeresre jön a labda, onnantól csak az a kérdés, hogy hány ütésig bírja még az ellenfél. A formája rendben van, a salakszezonban semmi extrát nem nyújtott, de nem is az a terepe. Füvön újra elkapta a fonalat, a friss tornagyőztes Fritz és a rutinos veterán Gasquet legyőzése után csak döntő szettben esett ki Federer ellen Halle-ban, ezt nem kell szégyellni.

Ellenfele a német Gojowczyk lesz, aki minden ütésnél all inba megy, nála nincs lassítás, minden ütése befejező ütés, vagy így, vagy úgy. Jó szervája van, sistergős fonákja és tenyeresről is tud nagyot ütni, de arról az oldalról több idő kell neki rákészülni az ütésekre, így füvön nem olyan hatékony onnan. A formája cudar, hónapok óta nem nyert normális ellenfél ellen meccset, sőt a futottak még kategória ellen sem meggyőző, Antalyában az 500-on kívüli Kirkin ellen is szenvedett.

A match up nem egy nagy talány, ha játékba kerül a labda és 1 ütésnél többet játszanak, akkor a stabilabb, jó lábmunkás spanyol felül fog kerekedni. Amíg bombázni lehet, addig lenne sansza a németnek. Viszont két éve ugyanitt összefutottak és az a meccs beszédes, 6-2 6-1 3-6 6-3-ra nyert RBA és az elveszített szettben 3 adogatójátékot nyert meg összesen 11 bréklabdáról Gojowczyk, szóval az is nagyon remegett, a szervája az egész meccsen nem volt előny. Pedig abban az évben a német végigment a kvalin, nyert az első körben és jó éve is volt, a mostani pocsékkal ellentétben. A h2h is nagy spanyol fölényt mutat, egy francia bajnoki, senkit sem érdeklő év végi meccset behúzott a germán, de mellette 3 szettveszteség nélküli RBA siker sorakozik. Nálam ez sima spanyol siker, ilyen szorzón pedig csalogató ez a hendikep.

Gojowczyk, Peter - Bautista-Agut, Roberto: Játék hendikeppel - Hendikep tipp