Ismét az "amerikai álom" küszöbén vagyunk

Az angolok kellemes csoportból sétáltak a négy közé, míg az amerikaiak több nagy csatán is túl vannak már. Legutóbb épp legnagyobb kihívójukat, a házigazda franciákat ejtették ki (2-1) Rapinoe újabb duplájának köszönhetően. Mindenki egyetért abban, hogy az a meccs az előrehozott döntő volt... a négy közé jutott másik három együttes (Anglia, Hollandia és Svédország) ugyanis messze nem képvisel olyan játékerőt mint az amerikai vagy a francia együttes. Ennek megfelelően én azt várom, hogy az elődöntőt és a döntőt is győzelemmel abszolválja a címvédő, megnyerve az újabb világbajnoki trófeát.

Noha az angolok mérlege is hibátlan eddig ezen a világbajnokságon, ők azért valamivel kellemesebb ágon jutottak az elődöntőig. A csoportban Argentína, Skócia és Japán, az egyenes kiesésben pedig Kamerun (ahol egy óriási játékvezetői baki mentette meg őket 2-0-nál a feljövő afrikai hölgyek szépítő góljától) és egy szörnyen futballozó Norvégia voltak az áldozatok. Több fontos góljukat is pontrúgásból szerezték egy elég "fapados" figurának köszönhetően. A szögletet/szabadrúgás elvégző hölgy nem beadja a játékszert, hanem egy mélységből érkező játékosnak készíti le lövésre. Rapinoe-ék azonban nem fognak elkövetni ilyen gyerekes hibákat, na meg ha valahol, akkor az Egyesült Államok válogatottjánál videósan biztos, hogy kielemezték már régen ezeket a figurákat. Továbbá fizikálisan is rendben van a csapatuk, így az angolok bajban lehetnek a pontrúgásokkal, mezőnyben pedig nem érzem, hogy képesek lennének átjátszani Dunne-ékat.

A másik oldalról túl sokat nem is érdemes beszélni. Minden posztra megvan most ez az amerikai csapat, melynek tagjai nem egyszer nyilatkozták, talán idén érzik magukat a legjobbnak ezidáig. Az első meccstől eltekintve gólparádét egyszer sem rendeztek, de aki látta a meccseiket, annak egy percig sem kellett kételkednie, hogy az adott meccset épp ki nyeri majd.

Az angol menetelésnek köszönhetően elég magas szorzókon fogadhatunk a címvédő sikerére, ennek megfelelően USA válogatottjának győzelmét jósolom, melyért 1.79-es szorzót kínálnak jelenleg.

(Tutistábbaknak talán a továbbjutásra kínált 1.45-öt ajánlanám, de ez a piac itt nem elérhető.)

Anglia (n) - USA (n): Teljes játékidő - Mérkőzés tipp