Már az elődöntők következnek az Arany-kupa sorozatban. Egyik ágon Haiti - Mexikó, míg a másik ágon Jamaika - USA összecsapás várható. Ha az esélyeket boncolgatjuk, akkor Mexikó - USA döntőnek kell lennie és jóformán minden szurkoló ezt az álomdöntőt várná. De ebbe a képbe rondíthat Haiti vagy Jamaika.

Eddig mind Mexikó és mind Haiti ellenállást nem tűrően gyűri le riválisait. Mindketten veretlenek a tornán, csoportkört 100%-osan abszolválták. Haiti Costa Ricát megelőzve lett csoportelső és a negyeddöntőben 2-0-ás hátrányból is visszajött és sikerült Kanadát kiütniük. Ez a tartás és harciszellem nagyon dicsérhető, hogy vert helyzetből is sikerült felállnia a csapatnak. Az utolsó pillanatig harcolni fognak Mexikó ellen is. A haiti válogatott rég látott magasságba, nagyon régen sikerült ilyen jó eredményt elérnie. A csapat kanadai meccshez hasonlóan támadó stílusba álhat fel, 4-3-3-at preferálva, de ez Mexikó ellen kicsit rizikós lesz, de legalább nem unatkozunk. Kapuba Placide várható, előtte a már megszokott védelmi vonal tornyosul, akik eddig 4 gólt kaptak. Középpályán szűrőbe Sabat, majd elől a Nazzon, Pierrot, Bazile támadó triót rohamozhat. A kis haiti csapat kevésbé ismert játékosok alkotják, de egy jól szervezet, harcias alakulat, akik tudnak küzdeni. Továbbá a többi mérkőzésen is megfigyelhető, hogy nem törekednek a labdatartásra, jóformán csak 30-40%-ban van náluk a labda. De így is rengeteg kapura lövéssel próbálkoznak, több-kevesebb sikerrel.

Mexikó a sorozat egyik legnagyobb esélyese. A csoportkör hibátlan, de a negyeddöntőben már rezgett a léc, de túlélte a csapat. Ami érezhető volt, hogy a mexikói alakulat nagyon szórja a gólokat, köszönhető Kuba kitömésének is. Ők a 4-3-3-at preferálják, így két támadó szellemű csapat csatáján biztos a gólok lesznek előtérbe. Kapuba a legutóbbi meccs hőse Ochoa, előtte Araújo - Salcedo kettős. Védekező poszton Alvarez, míg a gólokért a Pizarro, Jiménez, Antuna felelős. Jiméneznek jól ment a klub idény és itt is jól muzsikál.

Mexikó játékosállománya jobb, még úgyis, hogy néhány nagyobb név nem jött el a válogatottal. Ezzen a meccsen gól vagy gólok biztosan lesznek, mindkét csapat jól teljesített a kapuk előtt, a labdatartási fölény Mexikónál lesz, de Haiti bármikor meglepheti őket egy kontrával vagy letámadással. Bátor, harcias összecsapás várható a két fél között, ami gólokban is meg kell nyilvánulnia.

Haiti - Mexikó: Gólok száma - Felett/alatt tipp