Lehet-e unalmasabb az előzőnél?! Kb. évek óta minden idény előtt ez a kérdés. De igazából egy idényen belül nagyjából minden futam előtt is fel lehet tenni magunknak a kérdést, hogy lehet-e unalmasabb az előttünk álló futam az előzőnél. Hát lehet. Gyakorlatilag tényleg csak egy jó alváshoz elégségesek ezek a futamok, és kb. minden egyes széria izgalmasabb az F1-nél. A szabályváltozás miatt a kocsik egyre megbízhatóbbak, a Pirelli egész jó abroncsokat gyártott erre az idényre, nincsenek szétrobbanó gumik, nincsenek lángoló motorok. Nincs tankolás, már az első szárnyak is kb mintha gumiból lennének. Az előző évben még legalább az okozott némi izgalmat, amikor a merevebb szárny véglapok egy-egy koccnál kivágták a gumikat defektet okozva, de már ezt is elvették tőlünk. Verstappenek benőtt a feje lágya, Vettel és Ham között nincs semmi affér, nem is lehet, a Merdzsó rendre a Ferrari előtt jár, nem is nagyon találkoznak a pályán. Kanada kettő kiesőt hozott, aztán a Paul Ricard-on egyedül Grosjean állt ki idő előtt, de ő sem baleset miatt, hanem taktikai megfontoltságból. Aztán az osztrák verseny még el is ment, ami az akciókat illeti, de nem volt pilóta, aki idő előtt kiszállt volna, és nem került volna rangsorolásra. Nonszensz.

Egyre megbízhatóbb kocsik, egyre kevesebb akciók. Aztán itt ez a pálya, a Silverstoni, ahol azért akadnak elég szép nagy bukóterek volt reptér van hová kizúgni, nem egy utcai pálya, ahol minden koccanásnál jönnie kell a SC-nak.

Közel 6 km a pálya hossza, ami megint csak jó, hisz itt úgy szét tudnak szóródni a pilóták a pályán, hogy kb. megint nulla akció lesz. Ahol meg full gázas, kb padlógázas kanyarok vannak, ott van bitang nagy bukótér, meg van daru, ha valaki kizúg, emelik ki, meg megoldják virtuális SC- fázissal, ahol az adott szakaszon csak le kell lassítani. Én úgy vélem, nem lesz itt ló**** sem, nemhogy SC fázis. Érdemes megnézni az angol wikipédiás oldalakt, korábbi évek futamösszefoglalói gyakran litániák, most a legutóbbi osztrák futam, ami még idén a jobbak közé tartozik, 3 sorban el van intézve, mint összefoglaló. Ha a rajtot megússzák, idén nagyon vigyáznak egymásra a pilóták, akkor itt a 2. körtől be is lehet vágni a szunyát.

Verseny: brit nagydíj: Biztonsági autót fognak bevetni - Egymás ellen tipp