Cameron Norrie számára a nyár eddig nem sikerült túl jól, ki is esett a top 50-ből, de az ő igazán jó időszaka még csak most fog következni, a kemény pályákon érzi magát igazán otthonosan. Annyiban furcsa ez, hogy nagyon magasra pattanó, kellemetlen balkezes tenyerese van, mellette jó kickes szerva, így salakon is tudna alkotni. Valószínűleg a gyengébb fonák a ludas, amit nagyon laposan és direkten kell ütnie, hogy ne kerüljön folyamat hátrányba arról az oldalról. Tavaly Atlantában az elődöntőig ment, azokat a pontokat kellene most védenie. Az első körben megvolt a bemelegítés, az idén jó formában játszó top 50-es Thompson ellen nagy csatában jutott tovább a brit, ott kellőképpen beüthette magát és gyűjthetett egy kis önbizalmat.

A dél-koreai Kwon feltörekvő játékos, jó lábmunkával, lapos ütésekkel, beleillik a Távol-keleti vonulatba, méltó utódja lehet a magasabb szinten legutoljára Yen-Hsun Lu által képviselt stílusnak. Egyre jobban fejlődik a srác, tavaly még elbukta a challengereken az elődöntőket, döntőket, de idén kettőt már behúzott és egyre gyakrabban fog feltűnni az ATP viadalok selejtezőiben. Atlantában is a kvaliból indult, simán verte az Ivashka-Gojowczyk duót, az első körben pedig nagy csatában Gunneswarant.

Norrie kicsit előrébb van már, tapasztaltabb játékos, pont a korukból adódó két év van közöttük a pályafutásukat illetően is. A brit nyert meg már húzós meccseket, vert már meg jó játékosokat és bárkinek komoly ellenfél tud lenni a top 20-on kívül. Kwon még csak a resztlit aprítja és a top 100-asokkal játszik szoros meccseket, általában elveszítve azokat. A két kvalis ellenfele pocsék formában volt, ott ez is elég volt. Viszont úgy érzem Norrie ellen ez még kevés lesz, még nincs meg az az éles játék a tárházában, amivel folyamatosan le tudná szorítani a pályáról a szintén jó lábmunkás Cameront. Néhány év múlva ez teljesen 50-50-es meccs lehet majd, de jelenleg még illene nyernie az idősebb, tapasztaltabb britnek. Valószínűleg szoros csatában, de az ő sikerét várom.

Norrie, Cameron - Soonwoo Kwon: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp