Továbbra is maradok a góloknál, mégpedig azért, mert a Holland bajnokságról van szó és mert ilyen értékes oddsot kínálnak az Unibet oddsmesterei.

Két viszonylag jól rajtoló csapat találkozik az Abe Lenstra Stadionban. Hazai oldalon jó kezdésnek számított a nyitó körben Heracles ellen aratott fölényes győzelem (0-4) illetve az azt követő bravúr a Feyenoord ellen (1-1). Négy ponttal a zsebükben utaztak egy hete Emmenbe, de ott már nem sikerült pontjaik számát növelni (2-0). Ez kicsit csalódást keltett Odgaardéknak, de egyben javítási lehetőség is jön a Twente ellen.

Az újonc csapat utcahosszal nyerte a másodosztályt, így joggal bizakodhatnak szurkolói, hogy idén sikerül megkapaszkodni az Eredivisie-ben. Az első körben nem várt könnyű ellenfél rájuk, de a PSV ellen már a nyolcadik percben vezetést szereztek. A 27 ezres tömeg még úgy is boldogan hagyta el a lefújás után a stadiont, hogy a szünet után a vendégek kiegyenlítettek. A Twente következő meccsén már jött a győzelem (1-3) - igaz a Groningentől kettőt is kiállítottak. Egy hete a Waalwijk ellen már esélyesként léptek pályára Vuckic-ék, de egy izgalmas végjátékben remiztek ( 90.-ben egalizáltak, 90+2 fordítottak, 90+3 beállt a 3-3 végeredmény). A már említett szlovén csatár, aki eddig a legveszélyesebb három góljával, de a 4-3-3-a felállás támadói közül már a fiatal Nakamura és Cantalapiedra is betaláltak.

A szintén klasszikus holland stílust játszó Heerenveen az első otthoni győzelmére hajt, a Twente még nem kapott ki a bajnokságban: két játékos csapatról van szó, jó meccs van kilátásban, sok góllal!

SC Heerenveen - FC Twente: Gólok száma - Felett/alatt tipp