Már a harmadik körnél tart az év utolsó Grand Slam tornája, a felső ágon pedig Wawrinka-Lorenzi meccs lesz a nyolcaddöntőért.

Lorenzi már 38 éves lesz decemberben, ordas mák, hogy főtáblára került, ugyanis a kvali utolsó körében Vesely verte, de szerencsés vesztesként mégis odaért, és már két kört abszolvált is. De a két kör elég gyilkos volt, mind a kétszer döntő szett volt, több, mint 9 órát volt a pályán, plusz a kvalik, így a fittségi állapota erősen kérdőjeles. Kemény pályán mondhatni szédül, 2001 óta mindössze 7 alkalommal zárt pozitív mérleggel ezen a borításon. Kicsit érdekes, de a US Openre salakos challanger tornákkal hangolt, így gyakorlatilag kész csoda, hogy két meccset is nyerni tudott, de sem Svajda, sem Kecmanovic nem a verhetetlen kategóriához tartozott, most Wawrinka személyében viszont keményen szembe jön a valóság.

Wawrinka szépen tér vissza a legjobbak közé a sérülése után, lassan már a TOP 20 ajtaját veri újra, a játéka meg van hozzá az nem is kérdés. A felépülése után sokkal letisztultabb teniszt láthatunk tőle, csakúgy, mint Fogninitől is mostanában, már nagyon ritka, hogy eldob egy-egy mérkőzést. Stabilabb lett a fonákja, nem csapkodja el a labdákat, az adogatása is rendben van, a két meccs alatt 34 ászt hozott össze.

Wawrinkának ez a meccs a kötelező 3:0 kategória, és a powerrel is spórolnia kell, hiszen valószínűleg ezután már Djokovic fog következni. Eddig 3 alkalommal találkoztak, mind a háromszor más borításon, mind a háromszor sima Wawrinka győzelmek születtek, szerintem ma sem lesz kérdés, bukott szett nélkül küldi haza a salakmenőt.

Wawrinka, Stanislas - Lorenzi, Paolo: Fogadás szettre - Pontos Eredmény tipp