Még csak 8 forduló telt el a román élvonalbeli bajnokságból, ám a házigazda kolozsvári csapat már nem listavezető, hanem csak a 2. helyen van a tabellán. Pedig, gondolom, ismét bajnokok szeretnének lenni az erdélyiek. Ezt a 2. helyezést annak köszönheti a Kolozsvári Vasutas (románul: CFR Cluj), hogy meglepő vereséget szenvedett az előző fordulóban. Akkor, amikor ki bírt kapni 3-2-re az Astra Giurgiu otthonában. Persze, tudom én nagyon is jól, hogy azon a héten a cseh Slavia Praha elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés volt fontosabb a kolozsváriak számára, hiszen egy számára kedvező eredmény esetén a Bajnokok Ligája csoportkörébe kerülhetett volna a Vasutas. Sajnos, akkor nem sikerült a bravúr és a BL-csoportkör helyett maradt az Európa Liga csoportköre a Kolozsvári Vasutasnak, de a csehek elleni meccset követő Astra Giurgiu-bukta még ebben a helyzetben is - finoman fogalmazva - kissé "váratlan" volt.

Ráadásul még az is van, hogy azon az Astra Giurgiu - Kolozsvári Vasutas mérkőzésen a botrányos játékvezetés miatt teljesen "kiborult" és dührohamot kapó Dan Petrescu kolozsvári edző piros lapot kapott, kiállította őt a bíró, s fegyelmi tárgyalás várt a csávóra. A napokban zajlott fegyelmi tárgyaláson pedig 4 mérkőzésről való eltiltással büntették az erdélyi trénert. Először 6 meccses eltiltásról volt szó, de végül csak 4 mérkőzésről való eltiltást és közel 500 ezer forintos pénzbüntetést kapott Dan Petrescu kolozsvári edző.

Nem csak a tréner Dan Petrescu bűnhődik azért a meccsért a kolozsváriaktól, hiszen az Astra elleni találkozón két gólt szerző Alexandru Paun csatár és Cosmin Vatca kapus 3-3 meccs büntetést kaptak, míg a kolozsváriak portugál csapatkapitánya, Mario Camora 1 mérkőzés eltiltást kapott.

Ám mivel ezúttal az FC Voluntari csapatában a román bajnokság utolsó helyezettje lesz a kolozsvári házigazdák vendége, s ez az FC Voluntari általában azért szokott idegenbe menni, hogy nagyon kikapjon, remélem, hogy ezúttal még a hiányzók ellenére is nyerni tudnak majd az erdélyiek. Amelyik hazai csapat egy újabb győzelem esetén ismét az 1. helyre léphet előre.

Tipp: győz a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj).

CFR Cluj - SC FC Voluntari SA: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp