Picit meglepő szorzóval jöttek elő a bukik, ami ráadásul kicsit meglepő irányba változott a Török Szuperliga hatodik fordulójának zárómeccsén. Jól kapta el a rajtot a frissen feljutott Gazisehir Gaziantep FK, azonban a Göztepe bukdácsolva kezdett.

A hazaiak a másodosztály ötödik helyén végezve a playoffban harcolták ki a feljutást, de a siker után a kispadon mégis változtattak. Érkezett az egykor Debrecenben is megfordult támadó, Marius Sumudica, de rajta kívül több mint egy tucat játékos is. Az erősítésnek köszönhetően a keret a kilencedik legértékesebb lett a ligában. A csapat építésében nincs egyszerű dolga a románnak, de ezidáig kihozta a maximumot. Bár a Fenerbahce otthonában zakóval kezdtek (5-0), de utána otthon azonnal jött a első győzelem (4-1). A Sivasport otthonából bravúrosan ponttal távoztak (0-0) ami lendületet adott nekik a következő bravúrhoz, legyőzték a Besiktast is (3-2)! A 3-4-3-as rendszerben fontos láncszem a két szárny játékos Ceylan és Morais akik alaptól alapig futják be a széleket, de a csatárok pontosság befejezésén múlik minden. E szempontból nagy hiány lehetne a még Besiktas ellen kiállított Kayode, de mint láttuk egy hete: lehet őt is pótolni (Rizesporban 2-1).

A Göztepe tavaly nagy hajrát követően maradt csak benn. Hazai pályán fanatikus szurkolóik előtt bárkit képesek elkapni, de idegenben már sokszor kevesek - tavaly mindössze háromszor nyertek otthonuktól távol.

A hétfő esti kiemelt meccseneken bármi megtörténhet, de ahhoz nem férhet kétség, hogy az egyre jobban összeszokó hazaiak vannak jobb formában. Erre alapozva ha már ilyen kellemes az odds én velük tartok DNB-vel megtámogatva.

Gaziantep B.B. - Göztepe A.Ş.: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp