A Merkantil Bank Liga 12. fordulójának (nem tévedés, mert a 11.-et halasztották) legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzését játsszák ma Szegeden az újonnan átadott impozáns Szent Gellért Fórumban. A viharsarki-derbin a hazai Szeged-Csanád Grosics Akadémia fogadja szomszédvári riválisát, a Békéscsaba 1912 Előre csapatát. A hazai alakulat egy 28 éves(!!!) átkot törhet meg egy esetleges győzelmével, hisz bármennyire hihetetlen ennyi ideje nem nyertek a kék-feketék a lilák ellen. Ha valamikor, akkor most összejöhet a siker a házigazda számára.

Gyengén kezdte a bajnokságot a portugál szakvezető Joao Janeiro csapata, mert a 8. fordulóig csak egy győzelmet sikerült szerezniük. Pechükre a Balmazújváros visszalépésével azt is törölték. Ilyen előzmények után jött a Fórum avatója, melyen a gyulai albérletből hazatérve, az addig menetelő Csákvárt győzték le egy gólzáporos mérkőzésen. Ez a találkozó, amelyen a csapat és a szurkolók ismét egymásra találtak, olyan gátakat szabadított fel a szegediekben, hogy azóta verhetetlenek. Germán Tamás és Kóródi Nándor vezérletével szórják a gólokat, miközben a védelem játékát is sikerült stabilizálnia a szakmai stábnak. Motivációt a mai mérkőzésre a fentebb leírtak miatt nem kell keresnünk náluk. Biztos vagyok benne, hogy az első pillanattól kezdve neki esnek majd a Békéscsabának.

Nincs könnyű helyzetben a derbi előtt a vendégek szakvezetője Schindler Szabolcs. Az csak egy dolog, hogy a szezon eleji jó forma már a múlté, de hétről-hétre elvesztik egy-egy kulcsjátékosukat is. Most éppen Zahorán Balázs és Szélpál Norbert iratkozott fel a maradiak listájára. Utóbbi kiesése azért is fájdalmas a Lilák számára, mert az egyik legrutinosabb, a védelem tengelyében játszó játékosukat vesztették el. Igaz a csabai védelem vele sem működött túl acélosan, de nélküle még inkább sebezhető lesz. Támadójátékuk is nagyon esetleges a vendégeknek. Az eddigi találkozóik közel felén nem sikerült gólt szerezniük.

Első blikkre a DNB hazai győzelemben gondolkodtam, de olyan szép szorzót kínáltak a hazai támadószekció duplázására, hogy nem volt szívem elengedni.

Szeged - Bekescsaba: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp