Pörög tovább az NFL kerekem, már a 6. héten járunk, nincs megállás. Ezen a héten sok nehezen tippelhető mérkőzés található, ami pedig egyértelmű, ott magas a hendikep. Így is lehet csemegézni, mert van egy-két párharc, ahol a sérülések nagyon befolyásolják a találkozó alakulását. De én inkább a Sunday Night mérkőzésen maradok.

Kansas City megállíthatatlanul robog a csapat játéka. Nagyon hasít az offense és eddig hibátlan mérleggel állnak. Amíg az offense így teljesít, addig mindegy milyen védelme van csapatnak, csak több pontot kell szerezniük, mint az ellenfél, ennyire egyszerű. Mahomes MVP formában dobálgat, ha ilyen ütembe termel, ismét egy 5000+ yard és 50 TD is összejöhet neki. Eszméletlen a srác, Andy Reiddel nagyon egymásra találtak és reméljük sokáig látjuk ezt a két párost. A legdurvább, hogy Mahomes tavalyi MVP formáján is túltesz, pedig mindenki titkon visszaesett várt tőle. Futó poszton történt változás Damien Williams kiesésével, így McCoy kapta meg a pálcát. De Williams már bevethető, így rotációban nem áll rosszul a Chiefs. Elkapó szekció Hill kiesése után, maradt Watkins, Robinson, Kelce. Kelce az egyik legjobb a poszton, passz játékok után mindenhol megtalálható és megbízható célpont. Támadófal összességében jól végzi munkáját, eddig 3 sacket engedélyeztek. Védelem, itt már kevésbé lehetünk optimisták, mert a csapatot az offense húzza. Nevek alapján nem rossz a pass rush Clark-Jones párossal. Ami inkább fejtörést okozhat, az a LB poszt és a secondary átjátszható. Futás ellen nem működik az egység.

Indianapolis 2-2-vel áll, de nagy szerencséjére az AFC South összes csapata, mind 2-2-vel áll, tehát nyitott továbbra is a kérdés, ki fog rájátszásba kerülni. Ha realistán nézzem a helyzetet, akkor nálam a Texans a befutó. Colts háztáján az alapszakasz előtt roppant a bomba, hiszen a csapat kezdőirányítója Luck visszavonult. Sajnos a korábbi 1/1-es karrierjét, a vezetés hozzá nem értése tönkre vágta, kár érte. Luck után Brissett lett a kezdő, de két játékost mérlegelve, kicsit visszalépés, de még lehet belőle jó, átlagos irányító. A támadófal jó, 6 sacket engedélyezett, próbálják megvédeni Brissettet, de ő egy futó irányító, sokszor kimozog a zsebből. Futó poszton megvannak Mack vezetésével, de az ő játéka kérdéses, így nélküle nehéz lesz, mert nem 100%-os. Ez már az Oakland ellen is látszott. Elkapó fronton Hilton után nagy űr tátog, de az ő játéka erősen kérdéses, így marad a két jó képességű TE. Defense több sebből vérzik, köszönhetően a sérülteknek, legnagyobb veszteség Leonard kiesése.

Összességében a Chiefs előrébb tart, az offense az egyik legjobb a ligában és kevés csapat lesz, aki megállítja őket. A Colts nem ez a csapat. Láthattuk, hogy a Raiders is 1 TD-vel győzte le a Colts csapatát, akkor a Chiefs vajon menyit tesz közé. Nekem az 1 TD is elég lesz.

Kansas City Chiefs - Indianapolis Colts: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp