A világ egyik legjobb adogatója a világ legjobb fogadója ellen, vagy nagy under, vagy nagy over, nálam inkább az utóbbi.

Ismét beszállok az Isner overre, előző nap Pouille túl balek volt, hogy hozza az adogatásait, most inkább Isneren múlnak majd a dolgok. Sanghajban újítás, hogy egy-egy ásznál bejátszanak egy sportautó hangot, mintegy szimbolizálva a gyorsaságot, na Isner meccsein ezt elég sokat lehet hallani, az előbb említett franciának 19, az első körben de Minaurnak 18 ászt vágott be. Ez az egyik leggyorsabb pálya a szezonban, itt volt, hogy Isner másodikra is ászt ütött. Az ázsiai túráján majdnem minden meccsén volt rövidítés, kivéve Pouille ellen, és minden meccsén megvolt a 21 játék minimum. Most Djoko ellen reálisan csak tie breakben lehet sansza, így most is a patika szervajátékára kell támaszkodnia.

Djokovic a vállsérüléséből tért vissza múlt héten Tokióban, elmondása szerint ott még nem volt 100 százalékos állapotban, ahhoz képest félgőzzel nyerte meg a tornát, és félgőzzel verte Shapovalovot is Sanghajban a második körben. Igazából a kanadai elég gyenge szerva napot fogott ki, ilyen gyors pályán is csak 65 százalékban nyerte a pontokat első adogatásból, nem nagyon voltak ingyen pontok, amelyek valószínűleg Isnertől jönni fognak. Djokovic sem tette oda magát minden fogadógémre, egy vagy a végén két brékkel végigvitte a szetteket.

Ez a határ a 11 meccsükből 9 alkalommal lejött volna, gyakorlatilag elég egy tiebreak és egy 6:2-es szett is, de most Isner eléggé egyben van, a vagy legalábbis eddig úgy tűnik, a pálya gyorsasága egyértelműen neki kedvez, talán kis makkal még egy szettet is elcsíphet.

Djokovic, Novak - Isner, John: Játékok száma - Felett/alatt tipp