Sunday Night Football két főszereplője a Los Angeles Chargers és Pittsburh Steelers lesz. Két jó klub feszül egymásnak, a szezon kezdetet előtt, jó kis mérkőzésnek ígérkezett, de azok a fránya sérülések közbe szóltak. Hiszen azt már pár szezon óta tudjuk, hogy a Chargers egy kórház csapat, mert minden évben rengeteg sérülés sújtja őket. Idén már kiesett Okung, Derwin James, Phillips, Inman, Pouncey - többségük már nem is fog visszatérni. Továbbá Henry, Ingram, Badgley is szenved sérüléstől. Míg a Steelers háza táján a legnagyobb érvágás Big Ben, de helyettese Rudolph is kidőlt a legutóbbi találkozón agyrázkódást szenvedett.

Chargers egy jó kis csapat, szezon kezdett előtt sokat vártam tőlük, masszív rájátszást és kisebb meglepetést. Eddig kicsit csalóka a játékuk, de még van ideje Lynn-nek összekapni a gárdát. Rivers hosszú ideje irányítja a csapatot, még gyűrűt nem sikerült nyernie, de így is egy jövőbeli Hall of Fame játékosról van szó. Statisztikáján van mit még csiszolni, de a benyelt 11 sack közepes. Futó poszton megvannak Gorodn holdout után visszatért, kell még egy kis idő és újból bizonyítja, hogy jár-e neki a nagy pénz. Mellette Ekeler is egy halálos célpont. Gordon földön több szerephez fog jutni, de Ekeler a passzok terén fog előlépni. Elkapó fronton Allen kiemelkedik utána jönnek a többiek, ha Henry játszik, akkor a TE poszt se fog elveszni. Allen idén szintet lépet, slotból indulva kegyetlen jól játszik és az ellenfélnek fogása sincs. A védelem közepes, köszönhető a kiesett játékosoknak. Védőfal erős, a Bosa-Ingram páros félelmetes pass rush tevékenységet tesz le a pályára és terrorizálja az ellenfél irányítóit. LB poszt lyukas, nincs igazán kiemelkedő játékosuk (talán a veterán Davis). Secondary megtépázott, mert James nagyon jó safety és Phillips se rossz a posztján, csak ők nem bevethetők.

Steelers 5 kört követően 1-4-es mérleggel áll, esélye a play off-ra max. matematikai. Támadó oldalon nem működik a csapat, kezdőirányító (Roethlisberger) kiesett. Cseréje Rudolph agyrázkódás protokollba, így ma Hodges lesz a kezdő. Sokat ne várjunk tőle, inkább a futásokkal fognak operálni. Conner jó futó, előtte a támadófal teljesítménye meggyőző. Elkapó pozícióba is találni kiváló játékost Juju személyében, utána nagy űr tátog. Még a TE McDonald jó célpont leshet, de én sokat nem várok Hodgestől, hogy megtalálja a réseket és az elkapóit. Védelemből a védőfal rendben Heyward-Tuitt kettős szépen kooperál. Pass rushban T.J. Watt is szép számokkal büszkélkedhet, és Dupree is kezd éledezni. LB poszton az újonc Bush nagy hasznára lehet a csapatnak a közel jövőben, érdemes volt felmozogni érte a drafton. A secondarybe is jött erősítés Fitzpatricket megszerezték egy első körért a Dolphinstól.

Összességében jó találkozónak indult, de Big Ben nélkül nem az igazi a Steelers offense és ez meg is pecsételi a sorsukat. A Chargersnek kell a győzelem és itt nincs mese, össze is fog jönni, mert a rájátszásért minden egyes mérkőzésen a maximumot kell teljesíteni.

Los Angeles Chargers - Pittsburgh Steelers: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp