Nem túl jó szezonrajtot vett a Florida Panthers. 6 meccsből csak kettőt sikerült nyerniük, abból is az egyiket a New Jersey Devils ellen. A Tampa elleni siker egy kisebb csoda, de valamiért indokolatlanul esélyesnek tartják őket hajnalban. Hiányzó nincs a csapatban, ami jó. A csatárok is rendben vannak, szépen el is oszlanak a pontok, mindenki hozzátesz, akár Dadonov, akár Hoberdeau, vagy Trochek, Hoffman, Barkov. De a védelemről azért ez korántsem mondható el. Majdnem mindenkinek negatív a +/- mutatója, kapuban meg Bobrovsky egyenesen szörnyű. A 87%-os mutatója nagyon gyenge lenne még más ligákban is, nem hogy az NHL-ben. Montembeault a 2. számú hálóőr, de még csak két meccsen kapott lehetőséget (őszintén szólva én még soha nem hallottam róla), ahol 48 lövésből 3 gólt kapott, szóval olyan nagyon még nem volt kikérdezve a srác.

Az Avalanche a főcsoport 2. helyén áll jelenleg. Hiányzó náluk sincs. 6 meccsen 24 gólt lőttek, ami 4 gólos átlag (ezzel szemben a hazaiak csak 19-et, és 24-et kaptak). Kapuban Grubauer várható kezdőnek, 92.2%-os mutatóval. Nazem Kadri érkezése a Leafstől mindenképp jó hatással volt a támadójátékra, 4 pontnál jár már. MacKinnon 6 meccsen 9 pontnál, az egyik legjobb amerikai csatár jelenleg, de Rantanen még rajta is túltesz, 10 pontos a finn. Ahogy Landeskog is egy kiváló center, de még Burakovsky nevét is meg kell említeni. Igazság szerint Kamaneven és Wilsonon kívül minden csatárnak van már pontja.

Hazai pályán jól használja ki az emberelőnyeit a Florida, ezt tény. Az emberhátrányos védekezésük is jónak tűnik, de azért 6 meccs után nagyon sokat ezekből az adatokból még nem lehet levonni. Egy sok gólos meccset várok, legalább 7 szerintem biztos lesz, az arány lesz a kérdés. Mindenesetre indokolatlanul magasnak érzem a szorzót a vendégekre. Eléggé rendben van a Colorado. Ez is egy olyasmi meccs lesz, hogy egyel több gólt kell lőni mint a másik és ennyi a sztori. Egyik kapus sem tartozik a csúcskategóriások közé az NHL-ben, az Erste Ligába azért beférnének. A 3 vendég gólt elég biztosnak gondolom ezekkel a játékosokkal. Ez a szorzón is látszik, csak 1.56, az irodák is sok gólos meccsel kalkulálnak. Kicsivel nagyobb téttel is merem ajánlani ezt a lehetőséget.

Florida Panthers - Colorado Avalanche: A vendég csapat összes gólja - Rendes játékidő - Felett/alatt tipp