Jön a vasárnapi dömping, jobbnál-jobb mérkőzésekkel. Lesznek csoportrangadók, kiélezett mérkőzések, ahogy közeledünk az alapszakasz érdemi részéhez, addig küzdeni kell és minden győzelem létfontosságú. Lesz egy-két csapat, akinek már mehet a kukába a szezon, ez is benne van. Választott mérkőzésem az Atlanta Falcons fogadja a Los Angeles Rams csapatát. A szorzók a Rams felé billenek, de csak néhány pontos favoritként kezelik.

Falcons eddig pocsék szezont fut a csapat, pedig játékosállományt nézve nem rosszak. Támadó oldalon erősek, irányító fronton Ryan vezetésével megvannak. Ryan jó formában 15 TD mellett 7 INT áll a statisztikájában. Ez mellett 14 sacket nyelt be, a támadófal viszonylag közepes. Ami Ryant kiemeli, hogy eszméletlenül sok yardot passzol, meccsenként 300 yard felett, rá nem lehet panasz. Futó posztón Freeman - Smith páros jól teljesít. Elkapók rendben, ahol van egy Julio Jones, ott nem lehet baj, bárkit áttud játszani, nehéz lehet semlegesíteni. Plusz ha őt ki is vennék a képletből akkor még van egy Sanu, Ridley, Hooper trió. A védelem sajnos a csapat gyenge pontja, míg a támadó oldal pontokat gyárt, addig a védelem mintha nem is lenne. Káosz az egység, még a Texans is 50 pont felett termelt. A védőfal gyenge, alig érkezik nyomás, sack, mindössze 5 sacket szerzett az egység. Így az ellenél irányítója Goff kedvére keresheti elkapóit. LB sor se sokkal jobb, Jones személyében van egy vezér, de ő egyedül kevés. Secondary megtizedelt kiesett Trufant, Cyprien, de a nagy érvgás Neal (safety) kidőlése. Ellenfelek 400-500 yardot termelnek ellenük, nagyon sok, mind passz, mind futás ellen zavarba hozhatóak.

Rams, tavalyi Super Bowl résztvevő, jól kezdte a szezont, de most valami eltört. Kezdeti 3 győzelem után, zsinórban 3 vereség. Ideje felkelni a Rams játékosoknak. Támadósor rendben, Goff utóbbi időben bizonytalan, elmarad kezdeti számaitól. Legutóbb a 49ers ellen 100 yard alatt maradt, kritikán aluli teljesítmény egy 1/1-es játékostól. Goffra igaz, ha jön a nyomás, akkor bizonytalan és rengeteg hibát halmozz. A Falcons ellen ismét elkezdheti a jó szériát, mert a defense engedni fogja, hogy lubickoljon. Ami tavalyhoz képes botrányos, az a támadófal szereplése, nagyon inkonzisztens, a sok sérülés miatt, gyengébb játékosoknak kell helytállni. Futó poszton megvannak, de Gurley szereplése visszafogott, ekevest használják. Legutóbb sérülés miatt nem volt bevethető, Falcons ellen játékra képes. Cseréje nem Brown lesz, hanem az újonc Henderson, aki szép játékra képes. Elkapó trió (Kupp, Woods, Cooks), az egyik legjobb a ligába, ha Goff megtalálja őket, akkor nem lesz gond, szétszedik a gyenge secondaryt. Védelem sajnos gyengébb, mint tavaly. Védőfal rendben Donald eszméletlen, elit a posztján. Igaz, hogy kicsit haloványabb, de ha elkapja a fonalat, akkor vége. A szerzett 13 sack, még elég közepes szint, van mit javítani a pass rushon. Sajnos Matthews sérült, az ő játéka is szükséges lenne a sackek nővelésében. LB poszt nagyon vékony és lyukas. A secondary is borzalmas, de a csapat megszerezte a Jaguars sztárvédőjét, Ramseyt. Ő a liga egyik legjobb cornerbackje, így kemény napja lesz Julio Jonesnak. A Rams aktiválta és játszani fog Ramsey (igaz két első körbe került, majd meglátjuk). De másik oldaon Talib, sérült listán, plusz John Johnson is kidőlt.

Összességében a Rams győzelem felé billen nálam a mérleg nyelve. A Falcons pocsék védelme miatt, ami még borzalmas, hogy az ellenfele 50% felett teljesítik a 3. kísérletet. Bízok McVayben és a jó öreg Phillips mesterben, hogy jó útra terelik a Rams egységet és meglesz a győzelem, legalább egy FG-vel.

Atlanta Falcons - Los Angeles Rams: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp