Így a szezon vége felé közeledve már más-más célok motiválnak egyes versenyzőket, vannak akik már nagyon várják a szünetet, vannak akik még küzdenek a világbajnokságra a helyért, és vannak olyan gépek, mint Thiem, akiknek minden mindegy, végigdarálják a szezont, és most hazai közönség előtt teheti meg mindezt.

Első kiemeltként egy szabad kártyás Tsongát kapni mondjuk nem egy álomsorsolás, de a jelenlegi forma alapján nem lehet gond ütni a franciát. Alapvetően ugye salakos játékos lenne, de a szezon végére elkapta a fonalat a gyorsabb borításokon is, Pekingben tornát nyert Tsitsipast verve a döntőben, Sanghajban pedig a már első számú olasz, Berrettini verte. Jól sülnek az adogatásai, alapvonalról kifejezetten stabil lett, nem veri el türelmetlenül a labdákat, és ugye ott az az egy kezes fonák, meg a fonák nyesés, amivel könnyen ki lehet kezdeni olyan játékosokat, akiknek nincs túl jó fonákja, és hát Tsonga meg pont ilyen.

Tsongát az utóbbi időkben nem nagyon kímélték a sérülések, hol a háta, hol a térde miatt kellett kényszerpihenőre vonulnia, szeptemberben is még Challanger versenyeken gyűjtötte a pontokat meg az önbizalmat is. Nagyon alázatos játékos, de Bécsben, Thiem ellen kevés lesz. Tenyerese az sistergős, ha pályát fog, fonákja pedig a top 50 talán leggyengébbike, és szoros helyzetekben még nem elég éles.

Thiemnek hazai közönség előtt még így is kötelező win kategória, hogy Tsonga az ellenfél, 1,46-ért elég megérős. Bécsben még nem sikerült tornát nyernie, az idei mezőnyt elnézve talán most van a legnagyobb esély erre.

Thiem, Dominic - Tsonga, Jo-Wilfried: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp