Sok teniszező az év utolsó tornájára keszül Párizsban, vannak akik szépen akarják zárni a szezont, és vannak olyanok is, mint Zverev, akiknek még kaparnia kell az év végi világbajnokságért.

Mondjuk a legkedvezőbb helyzetben éppen Sacha van, hetedik helyen áll a vb versenyben, de sokan rá vannak tapadva mögötte, szóval itt egy második körös buktával offolhatná magát Londonból. Ázsiában már a régi Zverevet láthattuk, keményen és pontosan ütött mind a két oldalról, szerváiban már nem a kettőshibák dominálnak, verte Federert, Sanghajban a döntőig menetelt, és Pekingben is elődöntőzött. Baselben rögtön kiesett az első körben, Fritz verte, ezt a buktát javíthatná Párizsban, ahol egyébként elég sok pontot is védenie kell, hiszen tavaly negyeddöntőzött. A sorsa a saját kezében van, a sorsolása sem kemény, lazán ki kellene használnia ezt a lehetőséget.

Ellenfele a nagyöreg Verdasco, aki idén novemberben már 36 éves lesz. Wimbledon óta nem tudott két meccset nyerni sorozatban, a tornák zömétől első vagy max második körben búcsúzik. Ennek oka részben az életkorból adódó erőnléti állapota, részben pedig, hogy nagyon nem modern teniszt játszik, erőből, és leszálló ágból üti a labdák nagyrészét, és ez nagyon elveszi az energiáját. Nagyon sokszor játszik döntő szettet, aminek a végére egyszerűen elfogy, és a fiatal generáció már átgyalogol rajta.

Ez a meccs nagyon fontos Zverevnek, egy hetet pihenhetett rá, míg Verdasco back to back játszik egy döntő szettes meccs után. Háromszor találkoztak eddig, de legutóbb 2.5 éve, szóval a h2h 2:1 Verdasconak nem túl releváns. Sima, felszabadult győzelmet várok Zverevtől, szerintem kettőben elintézi Verdat.

Zverev, Alexander - Verdasco, Fernando: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp